dissabte, 10 d’abril de 2010

ERMITES DE TEBES


D a t a . * 5 abril 2.010 *
Caminada circular que ens porta a visitar els enclavaments de les restes de les ermites de la regió de Tebes de Montserrat.
Descripció. --> Partim del monestir cap a Sant Miquel. Passades les estacions dels funiculars de Sant Joan i la Santa Cova, trobem per d'amunt del camí la ermita de la Dolorosa.
Costa enllà, deixem l'entrada del càmping, un tros més amunt apareix un braç a l'esquerra que ens permet accedir a la Creu de Sant Miquel. Redhibim a la senda principal, reprenen-la a l'esquerra per fer cap a l'ermita de Sant Miquel. A una tirada de pedra traspunta la bassa, al costat d'aquesta neix un corriol que prenem i ens escurça un xic la volta. Guanyada alçada, entronquem amb el camí principal per completar la resta de la pujada.
Pla de les Taràntules - estació superior del funicular -. Fent cas als cartells, ens encaminem cap a Sant Joan, la capella destaca d'amunt d'un turo-net, en les parets del darrere, i aprofitant els traus, tenien l'emplaçament les ermites de Sant Joan i Sant Onofre, espai més tard aprofitat per bastir un restaurant, que es va derruir fa poc temps. Abans de continuar en direcció a la part reformada, farem una escapada pel camí del Basal dels Corbs en direcció al Clot de la Mònica, tot agafant el ramal de la cova del Penitent, per fer una ullada a la balma que aixoplugava la ermita de Santa Caterina. Vista la posició, reculem per assentar-nos al replà de l'antic restaurant, i prendre el viarany que penjat arran de paret mena a una canal, unes escales obrades ens deixant en un colle't, posterguem momentània ment el camí, per pujar a l'esquerra per la roca pelada, guiats per unes destintades pintades i unes graonades rebaixades a la pedra, que ens portant a les runes de l'ermita de Santa Magdalena. Som en el cor de Tebes.
Per d'amunt, el mirador homònim, punt de mira excel·lent on sembla s'alça el castell d'Otger , un dels cinc que hi havia a Montserrat. Davallem al colle't, per anar a l'esquerra i encarrilar les escales de Jacob que ens aterrant al camí de la serra de les Paparres, reculem en direcció a Sant Joan, regirada la Gorra Marinera, prenem a la dreta un corriol que s'enfila i que ens situa als peus de l'ermita de Sant Jaume. Baixem per la part oposada fins el camí de Sant Joan, tirant cap el Pla de les Taràntules, per agafar el camí de Sant Jeroni, que deixem a poques passes trencant a la dreta erera les senyals del PR. C-19 - color blanc i groc - , que ens orienta a l'ermita de Santa Anna, un cop superada aterrem al pla de St. Anna, abandonem el PR, que marxa a l'esquerra juntament amb el GR, per baixar a la dreta encarats al Torrent de Santa Maria, creuant a poc el Pas dels Francesos, arribant novament al Monestir. Temps de la volta des-contades les aturades. = 3 hores i escaig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada