dimarts, 1 de febrer del 2011

SOSTRE DEL GARRAF


Diumenge, 30 de gener de 2.011

El Puig de La Mola, amb 535 metres d'alçada, es el sostre del Garraf. Esta situat al nord de la comarca, fent frontera amb l'Alt Penedès. El massis del Garraf, enclavat en la Serralada Litoral, fou declarat Parc Natural el 1.986.
-- Anem al punt de sortida ---> Monistrol, Abrera, A-2 direcció Barcelona, sortida 598-B Vilafranca del Penedès. N-340, Vallirana, Ordal, Cantallops, Les Cabòries-Avinyonet Nou. Trencall B-2411 a Olesa de Bonesvalls. Arribats, passem el pont que creua la Riera d'Olesa, per aparcar a l'esquerra en una amplia avinguda. = 63 quilometres / 1 hora.
-- La Ruta ---> Aparcat el cotxe, cerquem les senyals del G.R.-5 que ens fa de guia bona part de la volta. Creuem la carretera BV-2411 per entrar en el simpàtic barri de La Figuera, passem a tocar de l'església, i enfilem el G.R. que va paral-lel al Torrent del Fondo de l'Astor, encarant poc després el Pla de l'Hospital. El Margalló planta autòctona Catalana dona a l'entorn un to tropical. Aproximadament a 1 hora de marxa, apareix l'impressionant Avenc de l'Esquerrà. Seguim el G.R. Uns metres mes enllà, deixa la pista per agafar una petita drecera, tornant a reprendre aquesta uns metres mes amunt. La seguim fins a la cruïlla de les Piques- cadena i pal indicador - Aquí canviem el G.R.-5 pel G.R.-92.3,que arranque a l'esquerra guanyant alçada pel Serrat de les Conques fins assolir els 535 metres del cim del Puig de La Mola, coronat per una torre de vigilància forestal i el Vèrtex Geodèsic. 1 hora 50 minuts / 6 quilometres.
-- Retorn ---> La tornada la fem baixant per una amplia pista tot seguint els indicadors - Pla de les Basses / Olesa de Bonesvalls - La ruta esquiva el Puig de l'Esquenyador. Mes endavant deixem el G.R. que s'esmuny per la dreta. Continuem de recta. A l'altra costat de la vall destaca l'esvoranc de una pedrera. La pista ens fa perdre alçada, quant duem mes o menys 1 hora de caminada, i ja tenim a tocar la carretera BV-2411. Deixem la pista per agafar una entrada a l'esquerra. NO senyalada, que després es converteix en camí on trobem alguna pintada de color taronja, i ens acosta a la Riera de Begues, que creuem mes enllà per entrar al Passeig de Can Xacó. Que seguim a l'esquerra fent cap novament al punt de sortida completant aquesta volta circular que podem fer amb unes 3 hores. Aturades no incloses = 11 quilometres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada