dilluns, 27 de juny del 2011

RUTA RURAL - URBANA de MANRESA


Data, 25 de juny de 2.011

Distreta i diferent volta circular, que combina la natura, amb la visita a llocs tan emblemàtics de Manresa com son : La Cova de Sant Ignasi, i la Basílica de La Seu. Un cop-tel ben diferenciat de ingredients, que et deixa un exquisit regust de boca.

-- Com arribar al punt de sortida ---> Monistrol, carretera C-55 direcció a Manresa, passat Els Condanls i la depuradora d'aigües. Prenem la cruïlla de l'esquerra ( antiga carretera ). Fets uns 50 metres, i abans de creuar el pont de la riera de Rajadell. A la dreta queda la casa de l'antic Hostal de Can Poc Oli. Aquí deixarem el cotxe.

-- La Caminada ---> Can Poc Oli, marxem per l'esquerra de la casa encarats al riu Cardener, passem per sota la via del tren, i la carretera C-55, a la que pugem per seguir la vorera per darrere les tanques de protecció en direcció a Manresa/Sant Pau, fins creuar el pont. Cerclem el bar de carretera " Cabaret Las 3 Palomas ", per anar cap a les fàbriques Vermella i Blanca ( Indicades ). A tocar de les cases seguirem cap a la dreta unes marques de pintura de color blau que per la riba del riu ens durant fins a l'entrada de Manresa. Pont Vell, el deixem a l'esquerra per pujar cap a la Cova de Sant Ignasi - Visita -. Reprenem camí pujant pel Passatge de la Cova, c/ Nou de Santa Clara, c/ de Sant Bartomeu, Passarel-la de Ferro, c/ Galceran Andreu, c/ Santa Llúcia, i Basílica de La Seu - Nova Visita -. En sortir, la anem flaquejant fins a situar-nos d'amunt de la Plaça de la Reforma. Baixem per l'esquerra per prendre el Passeig del Corrals, fins a la Via de Sant Ignasi. Baixen a la dreta pel c/ Sant Marc on trobem la Font i la Capella. Tornem a estar en el Pont Vell. Aquest cop el creuem, en direcció a l'estació. A poc trenquem a l'esquerra per encaminar-nos cap el Barri de La Culla. Uns metres abans d'entrar, prenem a la dreta el Camí Ral que ens puja a la Torre de Santa Caterina. - Bona vista de Manresa i rodalies - Seguidament marxem per la part contraria seguint els indicadors de Can Poc Oli. Cruïlla, tirem a l'esquerra. Collet de Mai Més. Prenem l'indicat Gorg de les Escaletes. En clara baixada arribem a la Riera de Rajadell. Ja en el llit d'aquesta, tan sols ens limitarem a seguir el seu curs ( esquerra ) fins arribar novament a Can Poc Oli. --- Temps de marxa sens aturades = 3 hores, tirant llarg.

Nota ---> Uns minuts abans d'arribar al final de la ruta, tenim un desviament a la dreta - mercat - que amb cinc minuts ens du a visitar un interessant Pou de Glaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada