dimarts, 17 de juliol de 2012

MONTAGUT - PUIG de FORMIGOSA.. ( Alt Camp )

           Diumenge,  15  de  juliol  2.012
   Ruta gens complicada, i parcialment senyalitzada. Que partint de Sant Jaume de Montagut, ressegueix la zona oest de la Serra d'Ancosa, fins el Coll del Pinar de la Costa. On regirem per pujar al cim del Puig de Formigosa, 991 metres. La tornada le fem baixant per la part oposada al camí d'accès per tancar el recorregut novament a Sant Jaume de Montagut.
   Com arribar-hi -->  Monistrol, Igualada, on agafem la ctra. C-37 direcció a Valls. En arribar al poble de Querol, prenem un trencall a l'esquerra que puja a la part alta de la vila. Passem per l'església de Sta. Maria, continuant fins a un altiplà, per agafar un ramal a l'esquerra ( Pal indicatiu ) que accedeix a la sol-litaria Església de Sant Jaume de Montagut -segle XIII. Aquí una gran esplanada ens permet deixar el cotxe.  72 quilòmetres, 1 hora 30 minuts . 
    La  Ruta --->   Partim de l'església reculant uns pocs metres pel lloc per el que hem vingut, per agafar una pista a la dreta , marcada amb les senyals del GR-172. Pintades que ens limitarem a seguir. A uns  30 minuts, passem a tocar l'Estany de Formigosa, que entreveiem uns metres per sota. Ja passat i quant duem uns  2 km. robem les restes de la Casa de Formigosa. Som en el Collet del Vent. -- Aquí ens tornarà a deixar el corriol que agafarem per baixar del Puig de Formigosa --  Nosaltres continuem per el GR.  Fets aproximada ment a uns  700 metres trobem la Font del Jobany. Completats els  4 km - 1 hora de marxa. Apareix el Coll del Pinar de la Costa. Aquí deixem el GR, per agafar el trencall de l'esquerra que seguirem aproximada ment uns  300 metres fins a una nova cruïlla - Pal indicador - Tornem a trencar a l'esquerra, a poc deixem una pista que baixa en diagonal a la dreta. Km 5 - 1 h. 15 minuts, enforcall de camins. Agafem el que puja a l'esquerra iniciant una ascensió bastant pronunciada i que ens col.loca en el cim del Puig de Formigosa de 991 metres.  Km 6 - 1 h. 30 minuts.  Una barra metál-lica sostén un Pessebre. 
    Per tornar, continuem de recta. A un centenar de metres fineix la pista en una plaç eta. A la dreta collat al terra hi ha un sicodélic Pessebre. Nosaltres pèro.., cerquem a l'esquerra unes pintades verdes i blanques que donen entrada a un corriol, que es el que ens retorna al Collet del Vent. Un cop hi som, tan sols ens queda desfer els  2 quilòmetres que ens separant del punt de partida.  Temps total = 2 h. 15 mts -- 8'5 Km. 
--- Com sempre a la columna de l'esquerra..., apartat fotos. I teniu el seguiment visual. ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada