dimecres, 11 de març del 2015

STA. PERPÈTUA de VESPELLA

                                                      Diumenge,  8  de  març  2.015
  Sta. Perpètua de Vespella, es una ermita romànica datada el segle XII, però que arriba a nosaltres en un perfecte estat, degut a les progressives remodelacions que se li fan.
 El seu aturonat emplaçament, la fa clarament visible des del punt de sortida d'aquest itinerari.
* Com anar al lloc de sortida .--  Monistrol, Manresa, Vic, Ctra.C-17 direcció a Ripoll, fins el trencall de Sta.Cecília de Voltregà =  65 Km / 1 h. 30 minuts de cotxe. *
* La Ruta .--  Prenem com a punt de sortida i arribada l'espai d'aparcament de Can Pairot, tel.938570488 ( Un bon lloc per quedar-se a dinar ). Creuem la Ctra.BV-4602, per abastar el PR.C-46, " Ruta de la Riera del Sorreigs " que seguim uns 12 minuts pel costat de la riera, fins trobar ( esquerra ) el camí de Sta.Perpètua a St.Bartomeu.Anem cap a la Masia El Camps, seguint ara el PR.C-49 " Sender del Voltregà ". Al Soleil del Forat -Cruïlla-. Enllacem amb el GR. Les dues marques seran les que ens guien fins al Mirador de Pere Vila, i l'Ermita de Santa Perpètua de Vespella.
  La tornada la fem pel camí/pista que no deixem fins el Gorg Negre, indicador per accedir-hi. Visitat,,. Reculem un xic per sortir al camí de Can Gil, que ens porta a la riera de Sorreigs, on ja per camí conegut ( PR ) Arribem novament al punt de sortida = 18 Km / 4 h.30 minuts.
 * NOTA *  La volta es pot escurçar uns  6  Km. Si des de l'ermita es baixa pel PR. Però per contrapartida, no es passa pel Gorg Negre.
** FOTOS **  Per cercar imatges del recorregut mirar l'apartat Expositor de Fotos i buscar el nom de STA. PERPÈTUA VESPELLA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada