dimarts, 26 d’abril de 2016

VOLTA al PANTÀ de FOIX

                                              Diumenge,  24  abril  2.016
  Capritxosa volta circular que iniciem i finalitzem en el poncell poble de Castellet ( Alt Penedès ). Cimejat pel seu reviscolat Castell. El qual podem visitar cada segon diumenge de mes. Horari de 10 a 14 h. Telefon: 938144506 - 902430462.
  Com hi arribem:  Monistrol,. Martorell,. Autopista direcció Lleida, sortida nº 30 -Vilafranca i Santa Margarita dels Monjos- = 2'40 €.  Seguir per la N-340 cap a Sta.Margarita, i l'Arboç. A l'Arboç, prenem a l'esquerra la TP-2115 ( Castellet, La Gornal, Vilanova i La Geltrú ). Passem el pont sobre el riu Foix, anem a la dreta on trobem l'aparcament per deixar el cotxe = 59 Km / 40 minuts. 
   La  Ruta ..:  Aparcament,. Cartells indicadors. Pugem cap el poble, dirigint-nos pels seus carrers empedrats fins a la part alta, on trobem el Castell. Li donem la volta accedint a la part posteriors on coincideix l'Església de Sant Pere i un mirador sobre el Pantà. A l'esquerra i al costat d'un fanal surt un camí que prenem enllaçant amb una pista  que cap a la dreta ens deixa en un pla d'amunt de l'església. Encarats al bosc trobem una Font. Pel seu costat s'inícia un caminet marcat com a GR-92(colors blanc i vermell). El tenim que seguir. Les pintades estan quelcom descolorides, però amb atenció i estan alerta en els trencalls, son fàcils de seguir. Mica en mica guanyem alçada fins arribar al llastimosa ment abandonat Mas de Cal Balaguer que vorajem deixant-lo a la dreta. Marxem encara pel GR fins sortir a una pista encimentada que fa un revolt a la dreta. Aquí abandonem les marques del GR, per baixar a la dreta perla pista. Un tros enllà trobem una cruïlla amb un cartell de Parc del Foix. Arrelem el camí de l'esquerra que baixa. Un bon tros enllà, s'ajunta el PR.C143 (color groc i blanc). Marxem a la dreta per ell tot perdent alçada. Passem per sota la carretera i un aqüeducte, per enllaçar amb la Carretera BV-2115 a l'alçada del Km, 9. Circulem per ella cap a l'esquerra, dos curves i som a la Pressa del Pantà de Foix. Creuem la pressa i voregem el pantà seguint el PR. Cadenat,..Som a l'entrada de una "Urba". Pals indicadors. Prenem el que diu  S.L.C-91 La Creu (Color verd i blanc) L'anem seguint fins arribar al també abandonat Hotel de La Creu. En front d'ell i a la dreta, cambiem les senyal per les que posa Font d'Horta. El camí s'endinsa en el bosc i baixa cap a la Font d'Horta.(Apartada a 30 metres del camí) Visitada,..Refem el camí de baixada. A la par final d'aquest apareixent unes escales menant a una pista. Seguim a l'esquerra (GR.92-color vermell i blanc). A poca estona enllacem amb la Ctra.BV.2115. Tans sols ens queda fer un petit tram per ella per arribar novament al punt del que hem sortit.= 16 Km / 4 hores.
  FOTOS .-  Columna de l'esquerra cercar el títol.--  VOLTA PANTÀ de FOIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada