divendres, 10 de desembre del 2010

CIRCULAR, TORRE de CAN DOLCET


D a t a -- diumenge, dia 8 de desembre

Volta per amplis i bons camins, que ens descobreixen la Torre de Can Dolcet - segle XIX - Baluard de defensa i telegrafia de l'època dels Carlins. Que per sorpresa nostra conserva força bé, les parets i el fossat que l'envolta.
Anem al punt de sortida--} Monistrol, Collbató, N-II ( autovia ), direcció Barcelona. Sortida Esparreguera nord. Passem per sota l'autovia, i de seguida prenem un camí de terra a la dreta que ens deixa en una amplia esplanada ideal per aparcar. = 17 quilometres/ 15 minuts.
El recorregut-------------} Sortim per entomar el proper pont que ens passa a l'altra costat del vial. Anem a l'esquerra encarant la fastuosa Masia de la Vinya Vella, que es retalla sobre el terreny
Passem a tocar d'aquesta continuant en clara baixada. La pista ens mena a un nou pont. NO el prenem, baixem a la dreta, seguint el camí més clar. Travessem el torrent de Gurneu a l'alçada d'un tancat ( refugi de faune salvatge ). Guanyem alçada. En un marcat revolt d'esquerra, deixem la pujada per tirar a la dreta. Per terreny més planer s'urgim a un altiplà. Aquesta part de muntanya rep el nom de Serra Allà. Marxem a la dreta, des d'aquí guaitem Hostalets de Pierola. Passem sota una línia d'alta tensió, i ens plantem al ampli Coll de l'Esclofa. Girem a la dreta. La pista ens deixa en un nou petit collet. Continuem a la dreta, dos pals de color verd ens indicaran que anem bé. Passats. El camí baixa a la dreta, iniciant poc després una pujada. Deixem un trencall a la dreta que va a Can Perellonch, i seguim pujant, aquest serà el desnivell més fort que superem avui. Vençuda la pujada, rebutgem un camí que surt a la dreta. La pista careneja, a poc un curt repetjó a la dreta es fa evident. El prenem fins a dalt. Som al Turó de Can Dolcet, 419 metres, index geodèsic i sostre de la caminada. Montserrat s'ens presenta de llarg a llarg.
Emprenem el retorn. Baixem a la dreta. Ràpidament apareix el " Kid " de la sortida. La Torre de Can Dolcet. Feta la conseqüent parada, seguim el descens. Perdut desnivell, entronquem amb una pista que seguim uns pocs metres a la dreta per trencar ràpidament a l'esquerra flanquejats per vinyes d'oliveres. Cruïlla dels Quatre Camins, marxem recta, passem a frec d'uns xalets, deixem enredera una barraca de pedra seca, i avancem paral-lels a la riera de Dalmases, fins arribar al pont que ens retorna al punt de sortida.
-- 13 quilometres/ desnivell, 380 metres/ 3 hores de marxa, parades no incloses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada