diumenge, 16 de setembre del 2012

EL MONCAYO, 2.316 metres

                  Dimarts,  11  de  setembre  2.012
 Monistrol, Lleida, Zaragoza, Tudela, Tarazona, Santa Cruz del Moncayo. Aquest es el darrer poble abans d'entrar en el Parc Natural de la Sierra del Moncayo-- Sistema Ibérico --. Seguint els cartells indicatius, ens plantem en l'Area del Sanatori d'Agromonte, on surt una carretera de muntanya que ens porta al Santuari de la Virgen del Moncayo, servei d'Alberg i restaurant. Telef. 976190014-608731011. 
     La Ruta.---  Santuari : Passat aquest i al costat de una font, arrenca el camí que tenim que agafar. Un pal indicador ens confirma la direcció, que passa per sobre del Santuari. El sender molt evident, va guanyant alçada per dintre d'un tupit bosc, que ens acompanya fins a la cota 1.800. Aquí entrem en el Circ de El Cucharón. La muntanya es presenta neta d'arbres, i el cim es mostra altiu enfront. D'aquest lloc i per l'esquerra emprenem el cordal que es va elevant en progressives llaçades. ( Fites i alguna marca de PR ). Un cop superat aquest escull ens plantem en el Coll del Cerro de Sant Juan, 2.250 metres. El nostre objectiu es força proper, tan sols ens queda marxar per l'amplia carena de la dreta, fins assolir el Cim del Moncayo, que amb els seus 2.316 metres es el sostre de Soria i Zaragoza.  
     La tornada la fem pel mateix camí de pujada.  Temps total, anada + tornada =  3 h. 30 minuts.
  APUNT.-  Com que el viatge es quelcom llarg, nosaltres i estarem dos dies, fent nit al poble de Santa Cruz de Moncayo. Hotel Restaurant El Moncayo, " El Labrador ".- Tel. 976642444.-  Tenen una pàgina Web, en la que el podeu veure.. =  hostalelmoncayo.com 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada