dimecres, 17 d’octubre del 2012

PEÑARROYA, 2.028 metres - Sostre de Teruel

                                                    Dissabte,  13  octubre  2.012
    Des del Refugi Rabadá i Navarro ( Teruel ).  Ens transladem cap a la Serra de Gúdar..... Trencant totes les normes muntanyeres, i com que les referències d'ascenció al Peñarroya, son molt senzilles. Dediquem el matí a fer turisme de poble, m'entres anem camí de l'estació d'esquí de Valdelinares. Punt del que partirem per fer la pujada al Peñarroya.  
     Sortim de les instal-lacions, per una pista de servei de l'estació, que s'encamina cap a la Collada de Villarejo, per baixar Cap el Coll de La Cruz de La Gitana, lloc de pas de la carretera que va al poble de Valdelinares ( El més alt d'Espanya ). Una immensa pedrera ens queda enfront, a l'esquerra d'aquesta mig amagada te l'emplaçament la Creu que dona nom a aquest coll. El nostre següent pas es marxar per una pista que arrenca planera i en diagonal. A poc trobem el Collado de La Imagen, cruïlla de 3 camins; a l'esquerra va cap a La Fuente de La Chaparrilla, a la dreta cap el poble de Gúdar, i pel centre al Peñarroya, el nostre destí, al que hi arribem amb uns 45 minuts a tot estirar. Un imponent index geodèsic ens dona la benvinguda al Sostre de Teruel,,, El Peñarroya, 2.028 metres. A l'esquerra de la torre i entre els arbres, i tenim un mirador arranjat amb un panell informatiu.   
       La tornada la fem desfent el camí de pujada, tot gaudint de una espaterrant posta de sol.  -  Temps total de la caminada, anada + tornada =  3 hores, 45 minuts. Parades exclòses.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada