dilluns, 2 de maig del 2016

VALLIRANA - PUIG VICENÇ


                                               Diumenge,  1  de  maig  2.016 
       Circular maca i profitossa, que en teoría segueix el PR.C-163, pero en realitat t'ens que possar a treballar el sentit de la orientació, ja que practicament ni hi ha cap marca. Per lo que les indicacions que donem en la descripcio de la ruta, i les fotos, serán de gran utilitat per poguer fer-la amb tranquilitat. 
        Com anar al punt de sortida :  Monistrol,. Abrera,. A-2 direcció a Barcelona,. sortida  598 B. Vilafranca del Penedès - Tarragona ,. Ctra. B-24,. Vallirana entran al poble prenem com a referencia a l'esquerra el Mercadona,. Passem una petita rotonda, i anem a l'esquerra,. Passeig St. Lluís, un troç enlla tornem a agafar a l'esquerra el c/Quixot, i la dreta el c/Alguer que empalma amb c/Poeta Pitarra pel que tirem fins a l'alçada del nº 34. Aquí finalitza l'asfalt. A 30 metres -camí de terra- Deixem el cotxa per iniciar la ruta (Pal indicador) =  42  Kms - 30 minuts.
        LA RUTA ..:  Aparcat el cotxe ens possem en marxa sortint del costat del pal en direcció a Puig Vicenç. Un tram enlla entomem a l'esquerra una pista que puja... Apareixent unes cases que deixem de costat seguint per la dreta pista amunt. Passat un Forn de Guix, la pista esdeve corriol aterterat que ens acosta a Penya Rubí. Aquí el traçat es difumina. Cal anar a la dreta del Tossal, per cercar el millor lloc per salvar el curt morro ( En un parell de ressalts fem servir les mans ) Vencut aquest curt pero entremaliat tram, sortim en una pista a l'alçada d'un dipòsit d'aigua, marxem per la dreta amunt i rapidament ens plantem en el Cim del Puig Vicenç, 467 metres.  Index geodèsic i espactacular vista de 360º. Val la pena aturar-se per esmorzar i gaudir amb serenó del...Mar, la muntanya, l'aeroport, Barcelona,,,,,.Una Passada...!!
        La tornada la fem seguint la pista que carena cap a l'esquerra el Serrat de Güell,,,Anem baixant, trencall a l'esquerra, seguim de recta... trencall a la dreta, tirem per l'esquerra.. trencall a l'esquerra, continuem recta.. petit pujado i nou trencall, aquest amb pal indicador, prenem a la dreta cap a Vallirana, tot baixant cap a la Vall d'Arús. Deixem un ramal a la dreta per seguir baixant, a poc trobem una pista travessera. Tirem a la dreta "Aleluia". En un pi veiem una pintada de PR... Fem una rampa de pedra i nou trencall, girem a l'esquerra El camí aviat planeja i apareix un bonic forn de calç/guix. Continuem per sortir a una pista que agafem cap a la dreta i ja no deixem fins arribar al punt del que hem sortit. Pero abans encara ens queda la derrara sorpresa. La Mina de Can Bogunya, dita també El Polvorí. En arribar a una petita esplanada mirem a l'esquerra, on un petit corriol ens deixa amb 1 minut a l'entrada de la boca de la Mina ( Cal llenterna per entrar ) Fet el corresponent xafardeix retornem al camí principal per seguir endavant. Deixem una gosera a l'esquerra, creuem la font de Can Bogunya i amb 2 minuts som a peu del cotxe.  =  9 quilometres.
  FOTOS .-- Columna de l'esquerra cercar el títol :  VALLIRANA-PUIG VICENÇ 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada