dijous, 15 d’octubre de 2009

PEL SERRAT DE COMABELLA


D a t a .- 12 d'octubre
Hem ordit i realitzat un gir circular per un en contorn que ens era del tot desconegut. Peró amb l'ajud d'un mapa ( força desfasat ), intuïció i enginy, ens en sortirem, resultant aquest faedor circuit que tot seguit consignem :
Per anar-hi ---> Monistrol, Manresa, Súria. Continuar direcció a Cardona, passada l'entrada a Sant Salvador de Torroella i el quilòmetre 54 de la C-55, esta el nostre punt de sortida. Es la salzereda del Refugi de Pescadors del riu Cardener. Peró atenció !, la carretera te ralla continua, cosa per la que tindrem que anar a fer un canvi de sentit a La Coromina. ++ 48 Km/35 mts.
La caminada --> Situats a peu de riu i aparcat el auto a la vora d'un idiosincràtic pont, engeguem la marxa travessant el riu per aqueix. Fitem a l'adreta uns metres per prendre una entrada a l'esquerra al costat d'un testimoni groc de pas del tub de gas. Una ressaga de pista ens entra cap el bosc circumval·lant cap a l'esquerra. 23 minuts,. Pista Mare, la prenem a la dreta. 5 minuts,. Runes del Casalot de Gargamella. 37 minuts,. Basal del Porc, cruïlla, agafem el braç de l'esquerra amb lleugera pujada. 5 minuts,. Mas de l'Obac, amb estat de deixadesa total. 15 minuts,. Una variant de GR entra per l'esquerra la seguim en direcció a Cardona, més endavant deixem el trencall de Comabella a l'esquerra. 17 minuts,. Entronc amb el GR-3. 11 minuts,. Finques de La Crinera i Capdebocs, continuem per la pista. 10 minuts,. entrada cap a l'Ermita de Santa Cecília, seguim el GR fins a una nova pista que per la dreta baixa cap a la Rassa de Malagarriga, la prenem. Anem costa en lla rebutjant tots els trencalls que se'ns ofereixen per la dreta. Superades les cases de Can Gavella i Sant Cristòfol, més o menys a 1 hora de petejada des de Sta. Cecília, ens topem amb un pal que fa referència a les cases mentades. Aquí girem a la dreta per anar a buscar el camí que baixa pel Fossat de Tresserres fins arribar al cap de 30 minuts al peu del Cardener. Marxem a ran de riu cap a la dreta i en cosa de 5 minuts tornem a trobar la palanca que ens creuara novament el riu, retornan-nos al punt de partida un cop completats 15 Quilòmetres de marxa - 3 hores 45 minuts , des contades les aturades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada