dimecres, 14 d’octubre de 2009

SERRA DE ST. HONORAT


Data, 10 octubre
Més que recomanable circuït circular per una serralada poc freqüentada i que mereix ser visitada. Les seves vistes i la varietat de la flora faran les delícies dels amants de la natura.
Com anar-hi ---> Monistrol, Manresa, Solsona, Oliana, trencall a Peramola, Hostal Can Boix, 100 Kms. / 1 hora 30 minuts de cotxe.
I t i n e r a r i --> El punt d'inici i final es novament Can Boix. Deixat el vehicle, anem cap a la part posterior de l'Hostal, al igual que férem en la ruta del Corb. Però en aquesta ocasió, agafem el camí de la dreta- St. Honorat / Font Viva - 18 minuts, cruïlla de la font, el nostre itinerari marxa per la dreta començant a pujar. 23 minuts Esplugues del Boix, petit replà, endinsada i en una balma de la paret quedant les restes de la casa. Continuem pujant. 15 minuts, bifurcació senyalitzada que prenem a la dreta. 12 minuts, Collada de Sant Honorat. Entronquem amb una pista, pal indicador. Cal quedar se amb el lloc, doncs coronat el cim tindrem que tornar fins aquí per agafar la ruta de tornada..
Seguim la pista per l'esquerra. 6 minuts. Collet d'Esporret, deixem la pista agafant un corriolet en direcció al Roc de La Presó que deixarem a la dreta, ens endinsem en el bosc, travessem en parell de clarianes de roca i les fites ens porten a la base de una paret en la que destaca una arcada. Per aquí cal passar. 12 minuts Pla de Sant Honorat, aviat trobem les restes de la capella en el llinda de la porta figura la data 1.729. Val la pena donar la volta a aquest altiplà i gaudir dels espectaculars estimballs i les meravelloses vistes que ens regala. Donar aquest tomb ens representera uns 20 minuts a tot estirar.
Cal retornar ; Desfem el camí fins a la Collada de St. Honorat per continuar de recta cap a la Serra de Cavallars. Una pronunciada baixada ens transporta a una nova cruïlla, 25 minuts des del cim. Enfront tenim el Roc de Rombau, agafem el braç de l'esquerra que continua baixant amb un desnivell considera ble, ( això de pujada te que ser mortal ). 25 minuts Collada de Tarragona, encreuament, marxem per la dreta. 5 minuts camí a Peramola i ramal de l'ermita. Es obligatori pujar a visitar la ( 4 minuts ) Ermita de La Mara de Deu de Castell-Llebre. Tornem a la pista per emprendre la direcció a Peramola, de camí passem per un Pilaret dedicat a la Verge, per la base de la Roca dels Moros, i a proximadament a uns 45/50 minuts arribem novament a l'Hostal Can Boix-----Temps estimat, 4 hores / 13 kms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada