dimecres, 30 de setembre del 2009

SERRA DEL CORB


Data .- 27 setembre 2.009

Can Boix ( Peramola ), Ermita de Sant Salvador del Corb, Can Boix.
Es aquesta una ruta de tipus circular per l'Alt Urgell, que ens porta a recorra el circ de la Serra del Corb, per un singular itinerari de contrastada bellesa i formes casi irreals, amagades entre les parets calcaries del Prepirinenc.
Com arribar-hi --> Monistrol, Solsona, Oliana, passat el pont sobre el riu Segre, agafar un trencall a l'esquerra en direcció a Tragó i Peramola ( Hostal Can Boix ).
Itinerari ---------> Aparcat el cotxe a pocs metres de l'entrada de l'Hostal, ens dirigim cap aquest. Ala part posterior, passada l'església i un diposit, trobem una cruïlla de camins. Optem pel de l'esquerra deixant el que marxa de front, que es per el que tornarem.
El nostre ramal comença a pujar. 20 minuts Grau de Porta. Vençut; el trajecte es suavitza encarrilat per dintre el bosc. 15 minuts Quatre Camins. Cruïlla, entronquem amb una clara pista que prenem cap a la dreta. 10 minuts, Forat de Nerola a tocar del camí, a cinc minuts apareix cara a cara la Roca del Corb. Pesem pel seu peu deixant a l'esquerra el viarany que mena a Serradell de les Serquetes ( marques grogues i blaves ). Des d'aquí mateix i a sota les parets descobrim les engrunes de la Casa del Corb. Superada i quant el camí fa un gir a l'esquerra, pal indicador. Un corriol s'enfila costes amunt. El prenem, amb 10 minuts de dreteruda pujada en situem a 985 metres d'alçada, es el sostre del recorregut i en el que esta enclavada les restes de l'Ermita de Sant Salvador., considerada la capella més petita del romànic Català.
Tornem a la pista per seguir-la cap a l'esquerra. Passats uns 10 minuts, apareix un nou trencall, aquest cop a la dreta senyalat amb la direcció Santa Pau - Ribelera i pel que s'esmunyen les marques grogues i blaves. Ens i adrecem. Davant s'al ca l'espectacular Serra de Sant Honorat. Coll de Mu., deixem el cami senyalat amb la pintura per marxar per la dreta tot flanquejant les parets del Serrat de St. Honorat. Un tram amb una cadena ens confirma que anem per bon camí i les fites ens conduir ant per el millor lloc de trànsit entre les parets i la fondalada del barranc de Rumbau que ens ofereix curioses imatges com la del " Lo Cony " un pont de pedra situat davant de la balma anomenada la Catedral i que queda a sota nostre. Traspassada l'ùltima canal i el darrer pelat de roca el camí pren desnivell per regirar cap a l'altra basant. Caminats més o menys 40 minuts des del Coll de Mu, sortirem a El Morral, petit altiplà amb una extensa vista sobre la vall regada pel riu Segre. Seguim les fites, 15 minuts. Cruïlla i pal indicador, a l'esquerra pujaríem al cim de St. Honorat. Agafem el ramal que baixa, 10 minuts. Casa de la Balma Roja ó tancat de Can Boix, la deixem a la dreta per continuar perdent alçada. Trencall a la Font Viva, seguim el curs del torrent per un clar camí que ens porta novament a l'Hostal Can Boix---
Total marxa d'es contades les aturades = 3 hores, 30 minuts / Desnivell = 400 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada