dijous, 3 de setembre del 2009

LES DEUS - CASTELL DE MEDIONA - LES DEUS


DATA .. 25 d'agost

Anem-hi ---> Monistrol, Igualada, carretera de Vilafranca, sortida direcció a Mediona C-244, Sant Quintí de Mediona = 45 Kms. / 40 minuts de cotxe.

Bonica i molt sud gerent ruta circular, amb variats i agradables esbalaïments, que aportant una total complaença.. Arribats a Sant Quintí, estacionarem el vehicle en la zona del camp de futbol. Davant tenim unes escales, son el camí de la Font del Salt que ens porten a la part alta del poble.- 6 minuts, carrer Sant Joan que prenem cap a l'esquerra. - 3 mts / 9 mts acumulats, petit parc infantil amb una font d'aigua, trobem també un pal de senyalització. Seguim la ruta descrita com a PR-155.1 direcció Castell de Mediona. Sortim del poble encarats cap a unes vinyes. - 12 mts/ 21 mts. Carretera, la travessem. A l'esquerra ens queda l'empres sa Paviments Canigó. - 10 mts/ 31 mts. Ermita de Santa Anna, dins una finca particular. Continuem la ruta que transcorre per dins del torrent i que pel que perseverem tot i la falta de marques, posiblement tapades per la vegetació. - 20 mts/ 51 mts. Pal indicador, estem sota el Castell de Mediona. Deixem el torrent per pujar-hi, a l'esquerra surgeig una curiosa " bústia de records ". - 4 mts/ 54 mts. Arcada d'entrada al Castell, el camí continua per sota un cobert en el que s'apila llenya. - 2 mts/ 56 mts. Pati del Castell i Hostatgeria * tel. 938985701. Feta la corresponen aturada, reprenem la marxa. - 9 mts/ 1 hora 05 mts. Urb. Can Verdeguer, creuem aquesta seguint el carrer asfaltat, que ens passa per la caseta d'informació de l'Ajuntament. Aquí deixem el PR que per la dreta continua pujant. Nosaltres tirem de recta en franca baixada, tot deixant les ultimes cases de la urbanització. - 20 mts/ 1 hora 25 mts. Cruïlla de Montirrey, deixem el camí carreter per agafar aquest trencall. Translimitem el veïnat, per sota s'intueig Sant Quintí, prenem un camí ample que ens hi direcciona. - 15 mts/ 1 h. 40 mts. Deixem la ruta principal per amanyar a la dreta un corriol que encara descarat la fondalada, pocs metres enllà i com a decorat de pel-lícula apareix el asombros paratge de Les Deus. - 10 mts/ 1 h. 50 mts. Aquí cal destinari una estona, doncs el veral si presta. Aigua, fonts, coves, aventura i servei de Bar-Restaurant amb una amplia terrassa, ferant les nostres delícies. D'aquí al cotxe, tan sols restant menys de 10 minuts.
Temps total de la volta = 2 hores, parades no incloses.

1 comentari:

  1. Mira que bé, a St Quintí de Mediona, el poble del meu pare i del avi. Veig que també vau visitar Les Deus, com no podia fallar. Has de saber que un dels descobridors de Les Deus va ser el meu avi, el ferrer de St. Quintí, i que ademés s'ocupava de l'assumpte de l'aigua del poble, i buscant fonts per a garantir la portada d'aigua, va trobar i investigar les grutes que hi han a Les Deus.

    Nosaltres una setmana a Berlin, fent el turista

    ResponElimina