dimecres, 19 de maig del 2010

PUIG DE LA FORÇA


D a t a . - Diumenge, 16 de maig 2.010

Com anar-hi -} Monistrol, Vic, Roda de Ter, Santa Maria de Corco / L'Esquirol, Tavertet.
91 quilometre, 1 hora 45 minuts.
Es aquesta una excursió pels penyals de Collsacabra - Osona -, en la que agafem com a base Tavertet. Municipi digne de ser contemplat per l'atractívol del seu paratge, i els espectaculars cingles que l'envoltant.
Iniciem la caminada a l'Ajuntament, entrant al poble, i visitant l'església de Sant Cristòfol, segle XV-XVII. Fe te la diligencia, creuem la vila, passades les ultimes cases i en una esplanada, trobem un indicador. Triem la opció de la dreta, senyalada amb pintura groga i que porta a la Miradora del Sot de Balà, on gaudim del panorama i del Salt de Moli Bernat. Reprenem camí, Coll Malla. Entronquem amb la pista del Pla del Castell que seguim un parell de quilòmetres. Trencall del grau del Castell, marxem recta, a la dreta queda la masia i el turo del Castell. Mirador del Castell, espaterrant vista sobre el Pantà de Sau, i la típica i emergent punta del campanar de Sant Romà. Continuem, el vial perd alçada suaument. Nou pal indicador, aquest marca el camí oficial que baixa al Puig de la Força, i que utilitzarem per tornar. El deixem doncs continuant uns 200 metres, per cercar a l'esquerra una fita. Es l'entrada de la Canal dels Dentets. Ens aboquem, unes pintades blaves ens menant als passos equipats que ens despenjant fins el Coll Cornil. Enfront tenim el Puig de la Força, dit també Roca de Sau, on en el segle XII, existia un castell atribuït a la família Tavertet, i del que queda algun mur i una cisterna. Un viarany travessa el tall i s'enfila cap el cim. Abans de pujar-hi, val la pena fer una volta de 360º al turo. Un espectacular corriol cintra una faixa en la que en un punt, farem us d'un tram vestit amb unes cadenes que facilitant salvar un pas agosarat. Completat el gir, coronem el Puig de la Força.
Per tornar, remetem a Coll Cornil per seguir el camí original que flanqueja el cingle i per la canal de les escales de pedra ens puja al camí principal que encarem cap a Tavertet. Passat el trencall del Grau del Castell, cerquem una entrada que per la dreta ressegueix l'altiplà, portant-nos entre alzines i boixos a Coll Malla. Entrant tot pron-ta a Tavertet. - Temps parades incloses= 4 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada