dimarts, 8 de juny del 2010

C O M A N E G R A


D a t a .- Diumenge, 6 de juny 2.010

Aquest dissabte passat, després de fer el Rondo dels Fajols, ja descrit anteriorment. Fem nit a l'Hostal l'Escon de Llanars. Avui diumenge ens traslladem a Rocabruna, per assolir el Comanegra.
Aproximació --> Llanars, Camprodon, carretera a Molló ( direcció França ), per engaltar el trencall de Rocabruna - Baget. ** 12 minuts de cotxe des de Camprodon **
L'itinerari que fem es una volta circular que ens porta al cim del Puig de Comanegra que amb els seus 1.557 metres d'alçada esdevé el sostra de l'Alta Garrotxa. I també creuarem el Coll de Malrem. Un dels passos utilitzats per fugir de la guerra civil buscant l'exili en terres de França. Cens dubta el molló de terme nº 521 que es present, va ser un per-territ i mut testimoni de moltes llàgrimes d'alegria i esperança de les persones que el van creuar.

Com arribem al punt de sortida } Des de Rocabruna seguim la carretera en direcció a Baget, per agafar la pista que mena a les Basses de Monars. ( Un gran dipòsit es indica el lloc ) Entrant a la pista la seguim en precaució durant un tram fins arribar a Coll Golofreu - Oratori de Sant Antoni de Can França. Aquí deixen el cotxe per iniciar la ruta : Oratori, Bac de Falguera, Coll de Boix, Basses de Monars, Els Triaders, Cim de Comanegra 1.557 metres-Index geodèsic-.
El retorn el fem per la Serra Llarga. Collada de la Primavera, Cim de Bordellat 1.393 metres, Collada Fonda, Coll de Malrem 1.136 metres, camí de Bocabartella i Oratori de Sant Antoni.
Temps de marxa incloses les aturades 4 hores 30 minuts.
RECORREGUT FOTOGRÀFIC EN EL REBOST.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada