dimarts, 15 de juny del 2010

GIR AL MONTGOI ( Martorell )


D a t a .- 13 de juny 2.010
Distreta i interessant ruta circular pel terme de Martorell amb sortida i arribada al Pont del Diable, punt de pas de la Via Augusta Romana, que ens porta a visitar entre altres llocs les torres de Clos , Griminella, i les Mines de Plom de La Martorellense .
COM HI ARRIBEM --> Monistrol, Olesa de Montserrat, Abrera, A-2 direcció a Barcelona, sortida nº 588 - ( Olesa/Terrassa/Martorell ). Prenem direcció Martorell, per deixar el cotxe enfront de l'estació dels F.C.G. , en un espai sota el viaducte i a tocar del pont del Diable-- 20 Km/15 minuts.
RECORREGUT --> Aparcat el vehicle ens encaminem cap El Pont per creuar el riu, ja a l'altre costat, deixem a la dreta les ruïnes de l'ermita de Sant Bartomeu, per tirar de recta. Plaça de la Creu. Seguim pel carrer Pere Puig ( dreta ) fins a la Plaça de la Vila ( Ajuntament ) i d'aquí cap a la Plaça Portal d'Anoia i la carretera N-II, que creuem per pujar pel carrer Mercadal, carrer Muntanya, passem sota el viaducte de l'AP-7, ( planell de ruta ). Prenent un costerut camí que ens direccione a la Roca Dreta. Superada la pujada arribem als Quatre Camins, marxem a la dreta cap a la Serra d'Ataix fent un llarg passeig carener per el que revoltem el Turo del Montgoi. Circumdat aquest s'urgeix el trencall ( pal indicador ) de les Mines de Plom. Visitades refem ruta cap Quatre Camins, agafant ara el trencall de Les Torretes. Per arribar-hi en un punt marcat abandonarem momentània ment el sender per fer una Y d'anada i tornada. - A la dreta ens quedara la Torre de Griminella i a l'esquerra la del Clot - Retornats, continuarem la volta seguint el camí que a poc comença a baixar, uns metres enllà subsegueix un trencall a la dreta, marcat com a N-II. El prenem, el corriol va perdent alçada fins a passar novament per sota la autovia retornant-nos al nucli de Martorell, des d'on ens serà fàcil plantar-nos al famós Pont.
Temps de marxa = 3 hores / 11 quilòmetres / Desnivell 300 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada