dilluns, 20 de desembre del 2010

RIVER PARCK " Envolt "


Diumenge, 18 de desembre 2.010
Ideal ruta circular de tardo, que el estar propera a casa ens permet no tenir que llevar-nos d'hora, evitant d'aquesta manera els rigorosos matins que ens fa aquest dies.
Com arribar al lloc de sortida---> Monistrol, Sant Vicenç de Castellet, Pont de Vilomara, Carretera direcció a Rocafort. Desvio. Urbanització River Parck. Aquí prenem el carrer Constitució fins al final, lloc on deixarem el cotxe. -- 15 minuts des de Monistrol --.
La Caminada ---> Sortim per una clara pista que recorre la Serra de Pungrau, i que no deixarem fins topar amb la carretera BV-1224. La traspassem pujant recta. Metres enllà, prenem un trencall a l'esquerra, passant pel costat de la barraca de l'Arbocet, i plantar-nos en el Coll Empedrat, fàcil de distingir doncs el terra es un conjunt de roca plana. Seguim pel fil de la carena. La figura del Montcau apareix en front, el camí es bifurca, anem a la dreta, a poc d'espai baixarem cap el Coll del Bofi, en el que destaca un dipòsit d'aigua. Prenem a l'esquerra el Camí Ral SL-C.52 que ens porta directa a Rocafort. Creuem la vila per sortir per darrera l'església, en direcció al cementiri. On la Pedra de les Creus ens explica la seva història.
Passat el Camp Sant deixem uns conreus a l'esquerra, pel costat baixa un camí que ens porta a la Riera de Mura. Tirem a l'esquerra en paral-lel al rierol per una pista que més endavant traspassara el curs de l'aigua. Marxem un estona per arribar a la Masia de Sant Esteve de Vila-rasa, amb la seva formosa Ermita adossada en un costat i datada el 1.017.
Deixem el conjunt per un pontet. Tirem a l'esquerra compartint camí amb el torrent. Superem una curiosa esplanada mercada pel pas de l'aigua entrant en una pista de la que agafem un trencall a l'esquerra. Fets uns metres prenem un nou braç a l'esquerra, el camí sembla que retorna a la casa de Vila-rasa, però deixem el Mas a baix per encarar el camí carener que s'enfila costa amunt. Quan portem quelcom d'alçada, la ruta segueix a la dreta més planera. Nosaltres continuem a l'esquerra en mantinguda pujada fins coronar la carena, i empalmar amb la coneguda pista de la Serra de Pungrau. Tan sols ens queda refer aquesta cinc minuts cap a la dreta per arribar al punt del que hem sortit ara fa...... 3 hores, 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada