dilluns, 23 de gener del 2012

PEDRÓ de TUBAU, 1.543 metres


Data.-- 22 de gener 2.012
Excursió que tot i no superar molt desnivell,( 560 metres ) Es pot considerar de dificultat mitjana/alta, ja que la distancia que cal cobrir es de uns 21 quilometres, que ens comporta unes 5 hores de marxa.
Com hi arribem } Monistrol, Manresa, Berga, La Pobla de Lillet, ctra.B-402 direcció a Gombrèn, fins el Coll de Merolla = 1 h. 20 minuts.
La caminada } Coll de Merolla, - Refugi amb tot tipus de serveis, telef: 972731291 / 655476556. Deixem el refugi per creuar la carretera, i prendre la pista d'enfront tot seguint les senyals de la Caminada de la Ruta de l'Ermita, que ens faran de guia fins a la Collada Palomera, abans però passarem per el Coll de Boix, Coll de l'Arç, Bac de Xela, Masia de Palomera, i Collada de Palomera. Aquí deixem les marques de la Ruta de l'Ermita, per seguir pel ramal de la dreta. Fets aproximadament uns 2 quilometres, la pista descriu un mercat revolt. Som al bassal de l'Òliba. Marxem a l'esquerra, el camí en principi ample, aviat es converteix en un corriol, donant entrada al Grau Boixader, que assoleix la base de la paret, seguin arrapat a la roca, que forma unes balmes baixes, aquest punt es coneix com les Balmes. Passades aquestes regirem a l'esquerra pel fresat corriol. Vençuts uns 150 metres. Cal estar atens !! Doncs tenim que deixar el clar camí per emprendre un viarany que entre en diagonal per l'esquerra, i s'enfila cap a la carena. Es tracta de seguir-lo amunt. Quan es desdibuixa es pot aprofitar la traça que marca el fil del bestiar. Superat un turó baixem a un collet quelcom esclarissat. Es el Ras de l'Estimbador, continuem pujant sempre propers a l'abisme, per recaure en el mirador del Morro d'Ulà. Des d'aquí fins el cim del Pedró de Tubau, tan sols resten un parell de minuts. En el que una capelleta dedicada a Sant Marc i un index geodèsic en donen la benvinguda. - 3 hores.
La tornada la fem baixant cap el Collet i la Bassa de Corrubí, als que arribem seguint la carena en direcció Est. Aquí ens endinsem en el Grau de Llet, que baixa a l'esquerra, per sota el Morro d'Ulà, aterrant a la Collada de Palomera. Des d'aquí, i ja per camí conegut, retornem al punt de sortida. 2 hores -- Total, = 5 hores, aturades a part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada