diumenge, 5 de febrer de 2012

AL COGULLÓ AMB NEU


D i u m e n g e .- 5 de febrer 2.012
Avui fa un dia força fred, el termòmetre marca -5º sota cero, i els partes meteorològics, aconsellant no arriscar-se fent segons quines rutes de muntanya. Fent cas als homes del temps. Decidim dur a terme una sortida sens complicacions, i que ens permeti gaudir de la neu, amb total tranquil·litat i cero risc. Cosa per la qual decidim anar a una sona propera a Monistrol. Concretament a Castellfollit del Boix, per pujar al cim del Cogulló de Cal Torra, que amb els seus 881 metres de cota es sinònim de neu segura.
Com arribar-hi --- Monistrol, Manresa, Eix direcció a Lleida. Sortida nº 130 / C-37, Igualada-Tarragona, on cercarem el trencall a Castellfollit del Boix. = 44 quilometres - 35 minuts.
La Ruta ---- Sortim del poble per la part oposada a la que hem arribat, per una clara pista. Quan duem aproximadament uns 25 minuts. Trobem el trencall de Cal Miqueló. Pal indicador. Aquí deixem la pista per agafar la direcció senyalada com PR.C-132 El Cogulló - drecera, fort pendent. El camí va pujant donant pas més endavant a un sender mes ample que guanya alçada progressivament, donant la volta a la Punta Palomer, fins arribar a la carena. 1 h. 20 minuts. Aquí enllacem amb la pista principal, que seguirem cap a la dreta i ens deixa en el cim del Cogulló de Cal Torra, 881 metres. 1 h. 30 minuts -- Index geodèsic, llibret de registre, taula d'orientació, Senyera, caseta de guaita forestal, i una magnífica vista en tots els seus 360º.
La tornada, la fem per el mateix lloc empleat per pujar.

2 comentaris:

 1. Hola bona tarda!!
  El Cogulló delimita la meva finca amb la finca del veí (Cal Torre)! M'ha agradat molt llegir l'excursió des d'algú que no hi viu. Nomès un apunt, la "Punta Palomer" es mes aviat la punta de Palomas, nom que prové de la casa Mas Palomas i casa meva.
  Salutacions!!

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Agraïm l'aclariment. Doncs les notes que teníem ens han portat a posar el nom equivocat.---- Kim/Isa ----

   Suprimeix