dimarts, 13 de novembre de 2012

ASSALT al TOSSAL, i a LA MOLA de LORD

                                        Data.-  Diumenge, 28 d'octubre de 2.012
  La Mola de Lord, coronada pel seu Monestir, la podem definir com : Un inexpugnable castell natural, accessible tan sols per dos graus.
  Nosaltres avui, durem a terme una esplaiant volta circular, que ens permet fer us d'aquest dos passatges, tot gaudint del seu assilvestrat entorn, adornat pels colors de la tardo.
  Per fer aquesta agradívol singladura, ens traslladem a Sant Llorenç de Morunys, per agafar el camí-carretera, que mena a l'Ermita de sant Serní, i al collet del Santuari de Lord. Sobrepassada l'ermita arribem al Túnel de La Foradada, que creuem. Aquí aparquem el cotxe per iniciar la caminada.
  LA RUTA ..-  Deixem el túnel a l'esquena, per agafar un camí a l'esquerra de la carretera, que s'enfila en direcció a la Roca de Malagana. En un punt en el que el trajecte gira clarament a l'esquerra, deixem la via principal, per encarar un petit collet que es mostra d'avant mateix. No el creuem. Tenim que anar a la dreta, on sens mostren unes fites que cal seguir. Més enllà, es veuran reforçades per unes fletxa s de color vermell que ens portant al Tossal del Santuari, 1.252 metres. En el cim i trobem un cartell nominatiu, i un petit i artístic pessebre. Llevades les escaients fotos, baixem en pos del Collet del Santuari, on prenem el el acurat i arranjat Grau de Lord, que culmina a l'Ermita de Sant Pere Màrtir. Zenit de la Mola de Lord, 1.189 metres. La pulcritud de l'entorn et deixa atonit. Sa-vorejant el extens perímetre, ens apropem al Santuari al que fem una visita. Feta la diligència, omplim d'aigua la cantimplora a la font, i emprenem el dit camí de Sant Jaume, que per el Grau de Baix ens fa perdre alçada. Ja per sota les parets, deixem el ramal que baixa cap els plans de Sallord, per agafar un viarany a l'esquerra, conegut com la Canal dels Morts, que ens retorna al Collet del Santuari. Des d'aquí, tan sols ens queda seguir la carretera, que amb uns vint minuts ens deixa en el punt de sortida,.. El túnel de la Foradada ---  Temps de marxa des-contades les aturades. =  3 h. 15 minuts.         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada