dimarts, 2 de juliol del 2013

GUIMBADA al SUÏ .- Montseny -.

                                               D a t a  . -    30  de  juny  2013 

         Volta circular pel Parc natural del Montseny, amb sortida i arribada de l'Ermita neogòtica de Sant Salvador de Terrades i la Masia de Can Quintana, bar restaurant. Tel.-653333599. 
         Itinerari que ens allera a descobrir el monumental Castanyer d'en Cuc, i abastar el Cim del Suï.
   Com arribar al lloc de sortida :  Monistrol, Terrassa, Montmeló, autovia de l'Ametlla, sortida La Garriga Sud, per agafar la carretera de Llinars. Passada la bòria de Samalús-Cànoves, entrar per Cànoves, i seguir els indicadors de Sant Salvador de Terrades. =  72 quilòmetres des de Monistrol.
    T i t l l e t }  De Cànoves cap a Sat Salvador, el trànsit de vehicles està restringit. Per poder passar cal treure un tiquet =  3'-€.  Tot i que toca una mica els nassos, recomanem que es tregui, doncs de lo contrari cal mamussar a peu uns  4'5  quilòmetres de pista que supera un fort desnivell fins arribar a St. Salvador de Terrades / Can Quintana ( 4'5 d'anada + 4'5 de tornada. Suposa  9  quilòmetres extres força carregosos )
    La Volta .-  Partim de l'aparcament de Can Quintana. Per la pista que marxa cap el  N  i esta barrada per una cadena. A poc trobem la Font de La Moixera, i més enllà la Masia Hotel de Can Cuch. Tel- 931033980. La contornegem per sota, sens perdre alçada deixant la casa a la dreta, i continuant per la pista que ens acosta al Torrent de la Baga d'en Cuc. Creuem aquest, i a tocar apareix per la dreta una pista que s'enfila costa amunt. "" Diem-li, punt  A "". Doncs per aquí pujarem per anar cap El Suï. 
    Ara continuem de recta fins a una nova cruïlla que calcem a la dreta. Desprès de una raconada, trobem una pistota que baixa. A escassos metres apareix el Castanyer d'en Cuc. Majestuós arbre d'uns 15 metres d'alt i 12 de circunferència.
    Visitat ; Cal recular fins el  " Punt A ". Per encarar la pista que "pica" clarament amunt. Entomeu-la amb calma, ja que no dona respir durant uns 30 minuts. Llaçada rera llaçada guanyem alçada. En fer el darrer gir abans no sacava la pista reteniu al cap un trencall molt clar que marxa a la dreta. Per aquí farem el camí de tornada. "" Diem-li, punt B "".  Uns pocs metres més enllà d'aquest punt, la pista es converteix en un corriol que venç els darrers metres de pujada, arribant al Coll del Pou d'en Besa. Entomem el camí de l'esquerra amb senyals de PR-139. I amb uns 30 minuts més de marxa assolim el Cim del Suï. 1.318 metres, on una Senyera ens dona la benvinguda.
   La tornada la fem reculant fins el trencall que hem denominat  " Punt B ". Deixem a la dreta la pista per la que hem suat la cansalada al pujar, i seguim de recta. Fet un curt tram arribem al Coll de Palestrins ( 40 minuts des del cim ). Una bassa rodona ens fa saber que som al lloc correcta. Ben orientats cal seguir sempre el camí més recta deixant els trencalls que puguin apa reixa per les bandes. Coll de Tascó, important munyo de pistes. No us compliqueu la vida, tireu recta al nas. El camí anirà perden alçada progresivament, i mica a mica va revoltant a l'esquerra. Perduda quelcom d'alçada esteu atens a l'esquerra del vial, unes fites senyalaran una axaregada drecera que permet retallar alguna volta de la pista, portant-nos directament a Can Quintana " Final aquesta volta "  1 hora des del Coll de Palestrins.   Temps total excloses les aturades  4 hores 8. / Desnivell  580 metres. ( Contar aproximada ment  1 hora més si es fa la ullada al Castanyer d'en Cuc )    ---- Com sempre, les " Afoticos " de la volta a la columna de l'esquerra ----Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada