dimarts, 9 de juliol del 2013

SERRA de PINÓS

                                            Data .--    7   de   juliol   2.013 
    Senzilla volta circular per un evident traçat, que permet en tot moment una desimboltura d'execució. 
   Aquesta apaivagada caminada, ens dona bastança de temps per poder visitar amb tot assossec el Santuari de Santa Maria de Pinós, edificat pels Templers l'any, 1.312, i fer un emboc al seu Hostal.  Què ostenta l'honor de ser el més antic de Catalunya, ja que no ha tancat mai des de que es va obrir l'any, 1.524 - Tel. 973473062 de  8'15 del matí a les  18.h - Els dimarts resta tancat.
    Ràtzia que completarem amb la garridesa, i aurèola de deixar la nostra empremta en el mateix Centre de Catalunya. 
    LA VOLTA .--  Cementiri de Pinós. Prenem el GR, que comparteix traçat amb la carretera, i que amb, 1'5 quilòmetres ( En el cartell marca, 3'2.....?? ). Ens puja al Santuari, = 20 minuts.
      Feta la escaient benmereixença. Seguim la indicació " Rosa dels Vents ". El camí en escassos 5 minuts, ens guia al punt referènciat com:  Centre de Catalunya.  Concebut  l'adient  coldre. Retornem cap el Santuari. Escassos metres abans d'arribar-hi, prenem una pista que per la dreta marxa més o menys paral·lel-la a la que hem baixat, i en la que trobarem alguna marca de GR. Amb 40 minuts arribem al Apicle de Pinós, que amb els seus,  931  metres s'escau com a punt més elevat del Serrat - Vèrtex geodèsic i Senyera -.
     Continuem pel camí que va resseguint la carena, i que no deixem en cap moment, fins arribar a una important cruïlla de quatre camins. Pal indicador. Tirem en direcció GR-171. Castellfollit de Riubregós / Cervera.  A uns  25 minuts apareix un nou trencall. A la dreta aniríem a Cal Maçana. Nosaltres marxem a l'esquerra. La pista empren una constant pujada, que amb uns  25 minuts més ens porta al Cementiri de Pinós.  Fi de ruta  //  Total =  9'5 quilòmetres - 350 metres de desnivell - 2 h. 30 mts. sensa aturades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada