dilluns, 2 de setembre del 2013

LA RIERADA - Riera de Vallvidrera

                                              Data .  Diumenge, dia  1  de  setembre  2013 

   Volta facileta i 100% circular, que ens endinsa per la riera de Vallvidrera " La Rierada " i ens porta a descobrir El Salto, per enfilar-se desprès cap a Sant Bartomeu de la Quadra. I retornar al punt de sortida previ pas per el Poblat Ibèric Romà del Turó del Terral. 
   Apunt :  La Rierada, es el nom en que es coneix el tram final de la riera de Vallvidrera, abans de des-aiguar en el riu Llobregat a l'altura de Molins de Rei. 
   Com anem al lloc de sortida :  Monistrol, Olesa de Montserrat, Abrera, Autovia A-2 direcció a Barcelona, Sortida Molins de Rei nord / Palleja. En arribar a l'entrada de Molins de Rei, agafar el primer trencall a l'esquerra i seguint les indicacions de Cementiri, colocar-se en la part alta del poble.- Avda. de Collserola/ Plaça de les Bruixes - Punt de sortida i arribada d'aquesta circular.  ** La primera foto del recull visual, us facilitarà la ubicació per la sortida i arribada ** 
   La  Ruta :  Plaça del Turó de Les Bruixes / Avda. Collserola. Sortim per la Avinguda en direcció al Papiol ( esquerra ), Cementiri, el contornegem deixant-lo a la dreta. Per sota apareix la vall de la riera de Vallvidrera. Agafem un camí que hi baixa. Deixem a l'esquerra un polígon, per enxarpar una pista a la dreta que fa fila cap el restaurant Can Rabella. Passem per davant de l'entrada d'aquest, creuem un pont, i trenquem pel camí de l'esquerra, uns metres enllà amagada entre el canyissa està la Font del Ferro. Seguim per la pista. A poc ens sorprendrà un bonic Oratori datat el 1.901. Darrera d'ell arrenca un aqüeducta de rec. Ara el camí fa un curt pujador i ens deixa a les portes de Can Planes. Continuant ruta, arribem a un pont. Al passem, agafant el camí de l'esquerra, que ens guia fins al Saltó de la Rierada. Ens situem a la part de dalt, per cercar a la dreta un camí que seguirem cap a l'esquerra, fins arribar a un punt que es bifurca. Nosaltres anem a la dreta fent un gir de 180º, fins a sortir a una nova cruïlla. ( Pal indicador ) Tirem a l'esquerra, la pista comença a picar lleugera ment amunt, sortint a una carretera, que agafem uns pocs metres a la dreta. Sant Bartomeu de la Quadra. Prenem el primer carrer a la dreta, Carrer del Bosc. Carretera de Vallvidrera BV-1468. Dreta, passem per la Capella de Sant Bartomeu. Seguim uns  metres més. En passar la darrera casa ( Costat dret de la carretera ). Surt un camí " Cadena i pal indicador " El camí baixa, feta una ziga-zaga, apareix un trencall ( Pal indicador ) Tirem a l'esquerra per arribar al Coll del Centurió ( Pal indicador ) Marxem seguint la pista de l'esquerra. El Terral, zona que ens queda per sota del camí, en la que hi trobem una pista de moto cros i una àrea de lleurà. Assolim un turonet i ens plantem en el Poblat Iber Roma. D'aquí al punt de sortida i tenim acara no cinc minuts.  --Temps total =  2 h. 30 minuts / Desnivell, 200 metres / 10 quilòmetres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada