diumenge, 22 de setembre del 2013

RUTA ROCA del CORB

                                                  Diumenge,  8  de  setembre  2.013 

Ruta en forma de  8.  Molt maca i del tot recomanable, que no presenta cap problema orientatiu, ja que esta totalment senyalitzada amb cartells i pals de reforç. El recorregut segueix en bona part camins de bosc i algun curt tram de pista. Tenint com a punt de sortida i arribada el poble de  Peramola ( Alt Urgell ).  
  Com anem a Peramola:  Monistrol. Manresa. Solsona. Oliana. A la sortida d'Oliana i just en passar el pont del riu Segre. Trencar a l'esquerra per la carretera LV-5118, que ens porta a Peramola. 1'25 mts / 99 Km.
  La Volta:  Peramola " Rentador Públic ". Deixem el rentador al darrera, per encarar de recta el carrera per el que hem entrat en el poble. En arribar a les darreres cases, deixem la carretera que marxa a la dreta, per agafar el carrer a l'esquerra el carrer de La Capella. Ermita del Roser, passada prenem el camí de l'esquerra ( Patita Placeta amb banc i taula i cartells indicadors de rutes ). El poble ja queda enderrera. Continuem camí seguint les senyals. 20 mts. A la dreta restes de la Casa de Nerola. Seguim marxa guiats per les senyals. 40 minuts. Petit Forn de Calç, anem remuntant, a poc ens plantem en el Grau de Porta. Tirem per l'esquerra.  1 hora  4 Camins, cruïlla de pistes. A l'esquerra deixem el camí que ferém de tornada, ara tirem pel de la dreta que habiat comença a pujar. Pesem a tocar del Forat del Corb.  1 h.-10mts. Peu de l'Agulla del Corb. Seguim pista enllà, a l'esquerra i un xic enlairada es veu una balma. 1 h. 15 mts.El camí fa un revolt persistent a l'esquerra. Pal Indicador. Per l'esquerra arrenque el corriol que amb 10 minuts, en puja a l'Ermita de sant Salvador i la Roca del Corb. Retornem a la pista que agafem a l'esquerra, i amb uns 25 minuts arribem al trencall del Coll de Mú, que deixem a la dreta. Continuem de recta, per trobar més endavant un nou trencall que perla dreta va a La Cortiuda , i que  no prenem.Seguim revoltant la Roca del Corb que es mostra cada cop més espectacular. Pesem per un tancat arrant de paret i dèspres fem un senzill pas equipat amb cadenes. Superat aquest es troba la Casa del Corb- Val la pena fer el xafarder per el seu interior -  Reprenem la caminada, dèspres d'un petit collet, sortim novament al peu de l'Agulla del Corb. Punt per el que ja hem passat a l'anada. Repetim tram fins a 4 Camins. On tirarem de recta en clara baixada, un xic enllà deixem un trencall que marxa a la dreta continuant de front pel Serradell de les Serquetes. Es passa un primer collet, i en arribar a un segon, tenim el camí de pujada al Roc Cogul ( Pal indicador ) Des del seu cim en el que hi ha una Creu, tenim una aèria visió de Peramola. Retornem al collet per seguir a la dreta un corriol que s'endinsa en el bosc. Durant el seu recorregut anirem trobant pals indicadors que ens confirmant que anem pel trajecte correcta, i que en baixant a Peramola-  9 Km / 3 h. 15 minuts -- Cal afegir-hi 35 minuts més si es puja a Sant Salvador / Roca del Corb, i uns 20 més per fer el Roc Cogul.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada