dissabte, 10 de maig de 2014

SERRA de CASTELLADRAL

                                              Data.--  Diumenge,  4  de  maig  2.014
  La Serra de Castelladral la formen un conjunt d'altiplans que s'ale vant en la part nord del Bages, separant les valls del Llobregat i el Cardener. La ruta que fem es una circular en forma de vuit, que enllaça el nucli de Castelladral, amb l'Església Romànica de Sant Cugat del Racó, i ens invita a visitar la capella de Sta. Mª. de les Esglésies, la Balma Comaposada, la Tomba Medieval de Vilamorós, i les Tines excavades a la roca de Can Reixes. 
  Com hi arribem -.  Monistrol. Manresa. Súria. Castelladral. =  42 Km / 35 minuts. 
   Itinerari -..  Plaça de Castelladral, just sota l'església de St. Miquel-segleXI- Al costat del Mirador, prenem a l'esquerra unes escales ( Sender local ) Girem a la dreta cap el Camp de Futbol que deixem a l'esquerra per seguir un sender que mena a la carretera. Pal Indicador. Anem uns metres a la dreta per la carretera fins el proper Pal Indicador ( Esquerra ) Prenem la direcció senyalada que ens porta a una pista que agafem a l'esquerra. Ràpidament trobem a la dreta un trencall- Piló de fusta -El prenem per aterrar a un nou camí, tirem a l'esquerra. Nou piló de fusta a la dreta. Aquest es marca la baixada a la Balma de Comaposada. ( 2 minuts ). Retornem al camí anterior que seguirem a la dreta, ens metres enllà deixem un ramal a la dreta i més endavant arribem a Can Filaborres-Pal Indicador- Marxem a la dreta en clara baixada. Tines de Can Reixas. No deixeu de mirar la part del darrera !!. Continuem en direcció a la Casa, que deixem a l'esquerra. A poc trobem una bifurcació-Pal Ind.-Esquerra..Fet un tram. Nou piló. Som a la Tomba de Vilamoros. Refem ruta: Cruïlla Font de l'Arç. Tot i que aquesta no es veu per enlloc-Pal Ind.- Aquí entrem en un curt tram que repetirem a la tornada. Ara marxem a la dreta. Ramal de camins. Per l'esquerra arriba la Ruta dels Maquis Seguim recta fins el proper trencall-Pal Ind-Girem a l'esquerra i creuen la riera de St. Cugat. A poc deixem el GR que s'enfila per l'esquerra ( Per aquí tornarem ). Continuem endavant uns metres per seguir el camí que s'endinsa per la dreta. Passem per el costat de una bassa. En una corba trobem una curiosa agrupació d'arbres que amagant una font, i més enllà apareix una bifurcació. Tirem a l'esquerra amunt fins arribar al Coll de 4 Camins-cruïlla i pal indicador- Prenem la direcció Castellnou de Bages (Pintades grogues i vermelles) Fins a una nova cruïlla. Deixem les pintades per girar a l'esquerra i baixar cap a Les Esglésies. Aquestes ens queden a la dreta d'un revolt molt marcat. Vistes. retornem al revolt per continuar en direcció a un camp que tenim que creuer. Trobem les marques de G.R que seguim i guanyant alçada entre el bosc sortint en un replà i entrar en una pista. Passem el Roc de La Calavera, i poc després arribem a Sant Cugat del Racó. Feta la visita retornem al GR per el que hem vingut, i el continuem per ja no deixar-lo fins retornar a Castelladral. Previ pas per l'enderrocada Masia de Taurons.  =  12'5 Km / 3 h. 15 minuts. Però cal contar que entre les visites i el temps per esmorzar podent  passar tranquil ament 5 hores. ** Us recomanem dinar al Restaurant Somnis de Follet de l'Alberg de Castelladral- Tel: 938695311-691342643 **  ¡¡ El Xurrasco està Collonut !!
 FOTOS de la CAMINADA. En la columna de l'esquerra...Expositor de Fotos ... Estan posades por ordre alfabètic cosa per la qual les tindreu que buscar amb el títol...SERRA de CASTELLADRAL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada