dijous, 22 de maig del 2014

NAVÀS - PUIG ÀLIGA - NAVÀS

                                             Diumenge,  18  de  maig  2.014 
      Ruta circular amb sortida i final a Navàs. Que ens mostra. La Colònia de l'Ametlla de Merola. La Església de Sant Pere de Monistrol. El tossal del Puig Àliga, 530 metres.I l'agregat rural de La Galera.
      Com arribar-hi. ---  Monistrol,. Manresa,. Sallent,. Balsareny,. Navàs.= 37 Km / 25 minuts. 
       Itinerari. ---  Estació d'autobusos de Navàs, on es troba emplaçada la locomotora de vapor, Berga-34. Plaça amb bancs taules, font i el Bar de l'estació dels " Busos " ( Ideal per fer la cerveseta al arribar ).
 Partim en direcció a Berga, creuem la Ctra. de Gaià-Prats de Lluçanès, i trobem les marques de P.R. Que anirem cercant, i ens portant a l'Ametlla de Merola. Pal Indicador. Seguim el PR, que passades les primeres cases gira a l'esquerra. Palanca de Ferro sobre el Llobregat. ( Avanç de creuar-lo. Proposem pujar unes escales que tenim davant, i arribar-nos a la Resclosa, i l'iníci del canal.- 5 minuts - ). Ja de retorn; passem el riu, i ens dirigim a una casa. Pal indicador. Marxem rera el PR fins a la Ctra. de La Galera. Aquí : Deixem el PR, per creuar la ctra., i pujar per una pista que s'ofereix enfront, i per la que fem via, obviant algunes bifurcacions. Fets uns  15  minuts des de la Ctra. Arribem a Sant Pere de Monistrol. Església que va ser cremada durant l'estúpida guerra del 1936-1939. I ens ha legat un temple en estat ruïnós. Tirem pista enllà, per acoplar-nos més endavant a una altra que prenem a la dreta.  Mas de Can Roca. Deixem la pista, per trencar a l'esquerra per una altra que s'enfila progresivament. Rebutjant algun que altre trencall, arribem al cim de la carena. La encarrilem a la dreta. Ben aviat veiem un petit tossal- dreta -. Un corriol marcat amb una fita ens hi porta. Estem en el Puig de l'Àliga. La Senyera, i un calaix de registra, certificant el seu emplaçament...Baixem en sentit opossat al que hem vingut per un sender ben traçat, que ens connecta a un camí més ampla, i aquest a una cruïlla. Seguim recta per la pista que més enllà ens deixa vestigis de camí ral. Anant de baixada emblem una pista principal que prenem a l'esquerra. Cruïlla.A la dreta tením l'agregat de La Galera. El nostra camí però continua cap a l'esquerra. Poc a poc va pujant per arribar al Coll d'On s'Amaga. A la dreta i per sota tenim unes basses. Tirem pel camí de l'esquerra, seguint el filat d'una finca, i encarats a una Gran Alzina. La deixem a la dreta, seguint la pista sempre per el traçat més lògic. Fins que apareixen les pintades del GR-176. Que es el que ens guiara fins a Navàs.= 12 Km / 2 h. 45 minuts sense aturades.-- En l'aparta EXPOSITOR de FOTOS : Columna de l'esquerra. En teniu el seguiment visual de la ruta, cal cercar-la per ordre alfabètic sota el títol = NAVÀS-PUIG ÀLIGA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada