dijous, 5 de juny del 2014

POPULAR de DUSFORT - ( Calonge de Segarra )

                                                       Diumenge,  1  de  juny  2.014 

   L'Ajuntament de Calonge de Segarra, cel-lebra la  7ª Caminada Popular, sota el nom de: Coneix Calonge. Per donar a conèixer indrets i paratges del municíì. En cada edició es surt d'un poble diferent. En aquesta ocasió la sortida i arribada, es fa des de  Dusfort. 
  La  Ruta ...>   Partim de Dusfort cap a Aleny, tot passant per les masies de Cal Vima,. Tribolvi,. Les Quadres,. i Font d'Aleny, on esmorzem.  Creuem Aleny, per baixar a l'antiga mina de carbó del Vidal, i anar a cercar la Ctra.B-300, que seguim un xic a l'esquerra, fins prendre el trencall de Cal Bep, i la Masia de La Roca. - 1er Avituallament - Ens enfilem al Collet de la Forca. On podem observar les restes del patíbul, en el que executaven als bandolers i malfactors. Punt en el que es situa la llegenda d'en Nicolau Pistoler.
 D'aquí ens dirigim a Calonge de Segarra, per baixar cap el torrent de Cal Mas. Passem per un Forn de Calç, i dos Molins Fariners, per remuntar el torrent fins arribar novament a La Roca, i marxar cap a Ca l'Agustina - 2º Avituallament -  Refem la ruta encarant el Bosc del Avellaners, passant per una antiga pedrera, d'on es diu que se'n va extreure les pedres per fer el Campanar de Calaf. Metres enllà, superem una dreteruda pujada per assolir el Turó del Puig, per arribar tot carenejant a Dusfort. = 14'5 Km.
  NOTA .- Aquesta caminada es totalment " Gratuïta ", i limitada a  300 participants, que prèviament es tenen que inscriurà a l'Ajuntament de Calonge , tel: 938680409 ( Anna ).
  APUNT .- Per aquelles coses de la casualitat, en Josep i la Paula, també estaven inscrits. Com es llogic, férem la ruta plegats.
  Com anar a Dusfort : Monistrol,. Manresa,. Eix transversal,C-25 direcció a Lleida. Sortida nº 103, Calaf. Igualada. Torà. Ponts.. Ctra.C-1412. Practica ment en el mateix trencall, tenim l'acces a Dusfort =  50 quilòmetres / 35 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada