dimecres, 9 de juliol de 2014

POBLAT IBÈRIC DEL COGULLÓ

                                                 Data,   6  de  juliol   2014 
  Ruta circular amb sortida i arribada a L'Ermita de Sta. Anna / Sta,Mª,de Claret. Emplaçada dins el polígon industrial de Sta.Anna de Santpedor.  Caminada que ens endinsa vers la Serralada dels Emprius, arribant a la muntanya de les runes potàssiques de Sallent. Des d'on pugem al poblat Ibèric de El Cogulló - Index geodèsic -.  El retorn el fem baixant a la plana per agafar el tram més emblemàtic de la Sèquia, que ens retornarà a Santa Anna. 
  Com arribar al punt de sortida: ...- Monistrol,,Manresa,,C-25 direcció Solsona. Trencall a Santpedor, ( rotonda Parc de l'Agulla, a la dreta direcció a Girona ). Sortida 140 " Santpedor " Fets uns 1'5 Km. Trobem l'Ermita de Sta. Anna/ Sta.Mª de Claret =  24 quilòmetres. 
  LA  RUTA .. - Iniciem l'itinerari davant el Santuari, marxant en direcció nord, seguint les marques grogues i blanques del P.R.C-131 durant aproximada ment uns, 6 quilòmetres / 1 h.30 mts..
   En un altiplà,  a l'esquerra del camí. Trobem les restes de una antiga pedrera, i apareix per primer cop i d'una manera clara la muntanya de potassa. A la dreta sens obra un espai, ( Pla dels Emprius ) amb camps de conrreu.  Aquí cal prestar atenció, doncs després de seguir un xic més el P.R. El tindrem que deixar en arribar a un punt en el que trobem un trencall que sens ajunta en diagonal per la dreta. I cal prendre. Fets un metres apareix la casa de Els Emprius. Passem per d'avant de la porta, seguint un corriol que ens porta a un camí que s'intueix clarament que comença a baixar. Practica ment al inici d'aquest. Entrem a l'esquerra per un corriol que s'endinsa en el bosc, i que més endavant empren una marcada davallada, que ens connecta a un camí més ampla que desemboca en una cruïlla de quatre camins. Anem a l'esquerra, i ens situem al peu de la muntanya salina. Pesem enfront de l'entrada, continuant per la pista fins trobar el desvio que puja al Poblat Ibèric del Cogulló --Referència : Punt-A,--  Passem una tanca que prohibeix el pas al sector miner, i ens patagem 2'5 Km,. Fins trobar l'entrada al complecsa miner. Un pal indicador ens diu que tenim que anar a l'esquerra, i hem escassos  5  minuts arribem al Poblat Ibèric del Cogulló. * Considerat el millor assentament Pre-romà de la Catalunya interior * - Index Geodèsic - 
  Per tornar, ens cal baixar al : Punt-A, -- per continuar a l'esquerra fins a cercar el pas de La Sèquia. Que seguirem cap a la dreta, uns 7'5 quilòmetres, fins assolir el trencall senyalitzat que ens guia cap a l'Ermita de Sta.Anna/Sta.Mª de Claret.  Total recorregut =  19'5 Kms./ 5 h. des contades les aturades. 
  FOTOS :  A la columna de l'esquerra en el apartat Expositor de Fotos. I amb el títol de =  COGULLÓ POBLAT  IBÈRIC, . En teniu un recull d'aquesta caminada--Cal buscar-les per ordre alfabètic--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada