dimecres, 24 de desembre del 2014

PUJADA als MOLLONS, ( Anoia )

                                                     Diumenge,  21  de  desembre  2.014 
   Recorregut circular amb sortida i arribada de l'estació de la Pobla de Claramunt. Que ens enlaire fins el Cim dels Mollons, i que es pot realitzar tranquil ament amb unes, 2 h. 30 minuts / 11 Kms.
   Com hi arribem -..   Monistrol, Collbator, N-II direcció a Igualada. Passat el Túnel del Bruc, agafar la sortida nº 559 ( Igualada-Vilafranca-Manresa ),..La Pobla de Claramunt = 30 Km/ 25 minuts.
   LA RUTA -..  Partim de l'estació, creuant les vies per dalt. Per agafar el 2º carrer a l'esquerra,-Santiago Rusinyol-, seguir pel carrer Caterina Albert ( dreta ), i el carrer (dreta) Compte Borrell II. Fet un tram i a la dreta, un cartell indica : El Maset, 3 Km. Prenem aquest trencall a l'esquerra, i a poc (esquerra) creuem per sota la C-15. Cruïlla de camins. Lloc que Senyalem com -Punt, 0-...Per la dreta es per on tornarem. Ara marxem a l'esquerra paral.les a la carretera. Fet un bon tram i anant sempre a l'esquerra. En un pronunciat gir també a l'esquerra, que trobarem desprès dun curt pujadó.....( Si deixem momentaniament la ruta, i anem a la dreta, a poc invadirem la Vinya d'en Narcís, on enclavada en una margera, sens mostra la esborronadora Calavera de l'Espantall ).
  Reempresa la marxa, i un cop passada la Pedra del Dau, la pista s'endinsa en una raconada. Ja a la fondalada, la deixem, per enfilar-nos a la dreta pel tall on puja la línia elèctrica, i ens situa al Coll dels Mollons.Girem a la dreta. Fets uns metres cerquem a la dreta unes marques de PR -groc i blanc- que s'endinsen en el bosc, i ens condueixent als Mollons.  Cim coronat per una Gran Creu, i amb bones vistes de l'Anòia.   Per sota, en un turó secundari, oneja una Senyera, a la que accedim per un viarany. Visitada reculem enrrera, pel viarany que per entre mig del bosc ens deixa a una pista. La prenem a la dreta, en clara baixada fins trobar novament unes pintades del PR, que procurem no perdre, ja que més endavant deixant la pista per baixar a la dreta per un corriol que passa pel peu del Roc de la Fisonomia, dit també de La Cara, i per sota la Roca Llarga, empalmant amb una altre pista (Cadena a l'esquerra). Aquí deixem el PR. Per tirar de recte per un petit camí que després es va obrint.  Tan sols cal anar-lo seguint per traçat més marcat fins arribar al... -Punt, 0-...On ja per tram conegut retornem a l'estació de la Pobla de Claramunt.
  FOTOS .-- Apartat Expositor de Fotos- Cercar per ordre alfabètic el títol= PUJADA als MOLLONS
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada