dilluns, 8 de desembre del 2014

TUIXENT-LA VANSA - PEDRÓ dels QUATRE BATLLES

                                            Dissabte,  6  de  desembre  2.014
    Ruta circular amb sortida i arribada de l'Estació d'Esquí de Fons de Tuixent-la Vansa, que ens regala un distret, i eurítmic circuït, tot assolint dos dels cims més emblemàtics d'aquesta zona; El Padró dels 4 Batlles, 2.388 metres, i la Tossa Pelada, 2.379 metres.
  Com anar al punt de sortida : --  Monistrol, Manresa, Solsona, Sant Llorenç de Morunys, ctra. C-462 que passa pel poble de La Coma i La Pedra, pujant al Coll de Port, on podem fer estada en el Refugi que disposa de tot tipus de serveis ( Marisa i Gustau - Telf. 647897722 ) Des d'aquí prenem un trencall indicat a l'esquerra que ens puja fins a les pistes de Tuixent-la Vansa. =  112 Km / 1h. 50 minuts.
   La  Ruta : -- Aparcat el cotxe en l'estació d'esquí. Sortim per camí indicat cap el Refugi de l'Arp al que arribem en 5 ex casos minuts. " Tot tipus de serveis. Telf. 690042157..Mª.Comes i Josep Puig " Deixem aquest a la dreta seguint per una pista a l'esquerra. Cruïlla. A la dreta aniríem a la barraca de Sargonellas,Cartell indicador. Rebutgem aquest suggeriment per marxar a l'esquerra tot guanyant alçada molt suaument. A poc en un nou trencall tirem a l'esquerra fent una ziga-zage. Anem pujant fins a fer un revolt a l'esquerra on sobre força l'espai. Aquí deixem el camí que continua per l'esquerra, per entrar en una clariana en la que hi trobem una Bassa.- Plans de Prat Casalí - Passem pel costat d'aquesta per entrar en l'avet tossa en direcció oest, per desprès marxar en diagonal cap a l'esquerra tot pujant per entre el bosc i anar a cercar l'aresta de Prat Llarc, que seguirem fins el cim del Pedró dels Quatre Batlles, 2.388 metres, 3 h. 15 minuts.- Monòlit de Pedra amb Senyera rodejada de plafons informatius de la vista que ens regala una panoràmica de 360º.  Des d'aquí ens dirigim al proper cim de la Tossa Pelada, 2.379 metres, que assolim ràpidament.
 I del que també ràpidament marxem, ja que la temperatura en aquests moments es de  -11º (Sota Cero). No sen sa comprovar abans el camí que tindrem que fer per retornar al nostre punt de partida, i que des d'aquí es veu clarament ja que per sota es distingeix el Prat Llong, i la seva barraca de pastors. Tenint aquest com a referència, baixen seguint les traces d'un corriol marcat amb senyal blaves. Arribats al Prat, el creuem per assolir un petit collet, on controlem les pintades que ens portant al Clot del Rebost. On empalmem amb un ampla tallafoc, que ens baixa directament al punt de sortida  d'aquesta ruta. 1 h. 15 mts.  Temps total de marxa, parades excloses =  4 h. 30 minuts.
  FOTOS .. Columna de l'esquerra,,, Expositor de Fotos : Cercar per ordre alfabètic el títol " La VANSA - 4 BATLLES "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada