dimecres, 3 de juny del 2015

VALLFEROSA, i la VALL del LLOBREGOS

                                                      Diumenge,  31  de  maig  2.015 
  Volta totalment circular per la Vall del Llobregos - Comarca de la Segarra -. Que ens posa de manifest paratges dignes de ser mostrats tals com:  La Necròpoli del Clot, coneguda com les Tombes dels Nens Xics,. Santa Maria de Sasserra,. L'Església de Santa Maria de Vallferosa, i l'esvelta Torre de Guaita de 32 metres d'alçada.
 Com hi arribem --.   Monistrol, Manresa, C-25 ( Eix Transversal ) direcció a Lleida. Calaf,,: Sortida a Castellfollit de Riubregos - Torà. Des del mateix Torà, prenem a la dreta la carretera LV-3005 direcció a Solsona. A l'alçada del quilòmetre 6. Aparquem el cotxe en un pla que trobem a l'entrada ( Senyalada ) de Fustagueres..  70 Km / 45 minuts.
  La  Volta ---.   Iniciem la caminada marxant cap el Mas de Fustagueres, on ens sorprenent curioses al-legacions. Continuem per la dreta. Can Cristòfol i La Collita. A l'esquerra, un trencall senyalat amb 3 minuts ens porta a la balma dels Voliacs. Tornem a la casa per passar per sota,baixant per unes escales. Pista,.Anem a la dreta per cercar un improvisat corriol que ens deixa a la clotada. Pista principal, l'entomem a l'esquerra.  Guiats per minses marques de PR / GR, i algun cartell. Arribem al seductor agregat de l'Església i la impresionant Torre de Vallferosa. ( Aquesta els diumenges pel matí es pot visitar de 10 a 13 h. ). 
  Reprenem ruta marxant per la pista que ens situa a la carretera de Torà a Solsona. Fem uns poc metres a l'esquerra (indicador del Km-9). A la dreta tenim un camí/pista que baixa cap a la fondalada.** Es pel que tenim que continuar ** Abans però prenem el que passa per davant del cementiri per visitar l'Església de Sta. Mª. de Sasserra, que esta a tocar. Tornem per agafar el sender previst que metres avall empalma amb un GR. Tirem per aquest a l'esquerra sensa deixar-lo en cap moment. Tram enllà es transforma en corriol entrant en el bosc, ( esquerra ).  Fem via per ell fins que apareix una llisera de pedra. Es un punt de referència,,. Cal estar a la guait. Fets uns 10 metres més pel GR i quant el vial gira a la dreta. Cal cercar a l'esquerra una  X en un pi. Entrem per aquí i a uns 50 metres. En un clar d'un camp Veurem el Pal Indicatiu del emplaçament de les Tombes.
 Visitat,,!!  Salpem pel GR que a poc de tros surt a una pista (dreta). Travessem pel mig d'un camp per entroncar en una nova pista. Aquí deixem el GR, que va a la dreta. NOSALTRES, anem a l'esquerra. Per sortir a la carretera, girem a la dreta, i amb 2 minuts arribem al punt en el que tenim el cotxe. Final del recorregut . = 12 Km / Unes 3 h.30 minuts. Aturades no contades.
  FOTOS -- Columna de l'esquerra Expositor de Fotos--Cercar per ordre alfabètic el títol : VALLFEROSA ( Com es lògic en ser una V, esta cap el final )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada