dimecres, 1 de juliol del 2015

OTGER CATALÓ,: PETJA MONTSERRATINA

                                                 Diumenge,  28  de  juny  2.015
    Corrua en escruix circular, per benmereixe de una manera al-legòrica, a un exponent poc conegut de la literatura de la Renaixença Catalana.
   L'honorat en qüestió es,,,.  Otger Cataló, conegut com el Pare de La Pàtria. Personatge que va reunir als 9 Barons de la Fama, per reconquerir la nostre terra. Caiguda en mans dels sarraïns.
  La Ruta ens porta des del Monestir de Montserrat. Fins el Turó del Tron de l'Espasa ( Cim molt relacionat amb Otger )........  Partim del Monestir per el camí que es dirigeix a l'estació del Funicular de St. Joan, que deixem a la dreta tot continuant pel vial que va guanyant alçada progresivament.  Passada l'entrada al Càmping ( Esquerra ). La pujada s'accentua un xic més. En arribar a un tancat gir a la dreta. Trobem un trencall a l'esquerra ( Senyalitzat ). Que ens apropa al Mirador de la Creu. Retornem al camí principal, i amb un parell de minuts ens plantem a l'Ermita de St. Miquel. La ruta s'ajeu una mica, i trobem la Bassa de St. Miquel. Fems uns metres més, i ja som en el Pla de Sant Miquel ó dels Soldats. Cruïlla de Camins i cartells indicadors. Nosaltres prenem el de l'esquerra ( camí de les Feixades ) Iniciem la davallada fent zig-zagues per aterrar al Coll de La Fita. ( Nova cruïlla de camins i pal indicador ) Tirem unes passes a la dreta. Per cercar un a l'esquerra un tupit corriol que cal agafar i ens porta al cim del Tron de l'Espasa un cop superat un parell de passos en que tindrem que fer us de les mans. Ja en el seu vèrtex trobem L'Espasa que vesteix la llegenda.  Feta la típica foto. Retornem al Coll de La Fita. Per arrelar el camí en direcció a La Santa Cova. Un altre punt que cal visitar. Completat el requisit marxem pel el Camí del Rosari Monumental, fins arribar al Monestir.
  NOTA  .-   Cap la posibilitat d'estalbiar-se el darrer tram que fa força pendent i puja dret. Agafant el Funicular de La Santa Cova que ens acosta còmodament al Santuari-  Te sortida cada 20 minuts. Costa  2'40  €  .,.,. El darrer surt a les  18 hores.
  FOTOS--- Columna de l'esquerra, cercar per ordre alfabètic la que porta per títol.. OTGER CATALÓ L'ESPASA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada