dimarts, 1 de setembre de 2015

PARET i ROCA de CANALDA

                                 Dimecres,  26  d'agost  2.015
     Interessant recorregut circular que ens ofereix un " Extra " que ens farà dispara la Adrenalina. ( Si no és bol fer es pot deixar de costat tranquil ament. Cosa que no afecta per res la ruta. I si la feu. No estaria de més portar un budrie i una cinta per assegur-se, ja que la timba es quelcom cosideraple ).
    Aproximació en cotxe : Monistrol,. Manresa,. Solsona,  enllaç carretera LV-4241,. Coll de Jou, tirem a l'esquerra per la  L-401.  Passem el desvio a Canalda, fins a l'entrada del Zoo Pirineus, on deixem el cotxe. = 93  Km / 1 h. 35 minuts.
    Recorregut :   Aparcat el cotxe reculem uns metres per resseguir el filat de la tanca del zoo, fins arribar a la part del darrera, on sortim a una pista que prenem en forta pujada durant uns 3 quilòmetres, fins assolir un petit replà herbat. A l'esquerra deixem tota la paret del Puig Sobirà que s'alça fins els 1.923 metres.  Nosaltres anem a la dreta. Una fita en una parcel-le rocallosa, ens diu que som al cim de la Roca de Canalda, 1.701 metres.,.,. Des d'aquí iniciem el descens pel cantó de la cinglera encarant un clar, en el que alguna fita ens marca el camí que ens fa perdre alçada ràpidament.Seguint sempre avall fins assolir una clariana quelcom erma. Anem un xic a l'esquerra per creuar un torrent, continuant ara per una pista que regira a la dreta encarant cap a sota la paret de la Roca de Canalda. En situar-nos propers a ella, cal estar atens a un corriolet que surt a la dreta ( Fita ) Aquí deixem la pista per encarar aquest. Que a poc passa per sota les Coves dels Moros ( Uns 30 metres per d'amunt nostre ) Per accedir-hi. Reculem unes passes enrrera per cercar a peu de paret la sirga del pas equipat. No tenim un traçat clar per arribar-hi, per lo que cal buscar el millor pas per accedir-hi.  Ja localitzat, hi ferem via. Es força recomanable portar quelcom per ssegurarse, ja que la timba fa el seu respecta. Visitades retornem al corriol que prenem a la dreta seguint sempre el traçat proper a la paret que ens passarà per nombroses balmes, alguna d'elles força conegudes com la de Ca la Rita datada el 1.819. Desprès d'aquesta continuem el camí que marxa planer i ens porta novament a la part posterior del Zoo.On desfem el trem arrant de filat fins arribar al cotxe.  =  11 Quilòmetres.
 FOTOS .-  Mirar la columna de l'esquerra ( Apartat Fotos ) Cercar per ordre alfabètic la que porta per títol :  PARET i ROCA de CANALDA.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada