dimecres, 16 de desembre del 2015

ÒDENA - PUIG d'AGUILERA

                                               Diumenge,  22  de  Novembre  2.015
  Gir circular per l'Anòia, que se del pla d'Òdena,341 metres. Ens puja al Cim del Puig d'Aguilera,626 metres, un cop superat un curt, però continu desnivell de 285 metres. Esforç recompensat per les vistes que ofereix aquest mirador.
 Aproximació amb cotxe : -- Monistrol, Collbató, A-2 direcció a Lleida, sortida nº 557 Òdena/Aeròdrom. Seguir per la BV-1106 direcció a Òdena. Fets uns 800 metres, a la dreta veiem un cartell de Masia Can Macià, entrem i aparquem al costat d'unes bústies.  27 Km / 20 minuts.
  Itinerari a peu : --  Caminam cap a la Masia, passem per davant, i baixem cap a un pont que fa de Pressa del Pantalà. El creuem, a l'esquerra queda la Font de Can Macià. Seguim pista enllà. Trencall de 4 camins, anem recta encarats a la nova carretera de Manresa-Vilafranca, la deixem a la dreta per mirar de front el Puig d'Aguilera, on enfilem un camí que passa pel costat d'una torre elèctrica. El traçat pica amunt. Trencall en el que creua una linea elèctrica amb pals de fusta. Tirem a l'esquerra en persistent pujada, fins a una esquena d'asse que ens permet un curt respir. De seguida apareix a la dreta un corriol malmès per les motos. El prenem, i ja no el deixem fins coronar el Cim.
 Retorn : Marxem pel camí caraner, .Index Geodèsic, el sender s'obre. Restes de l'antic edifici de la DECA (Defensa Espacial Contra Aeronaus). Poc desprès surggeix el Mirador de la Conca d'Òdena. Continuem carena enllà fins trobar a l'esquerra l'indicador Can Brunet, pel que iniciem la baixada. Pista (dreta) seguim baixant sempre pel camí més clar i ampla. Passem un pas barrat per sortir a una pista amb restes de gravilla. Tirem a la dreta. Nova pista, (Pal indicador) esquerra. Nou trencall (Pal indicador). Tirem a la dreta per a poc creuar un pont, i més enllà arribar al Raval d'Aguilera. Passada la Font, i a la dreta surt el camí que porta a St.Bernabé ( Cartell indicatiu ) Si és visita, desprès cal tornar a aquest lloc per continuar la ruta, que seguint els cartells indicadors que anirem trobant, ens retorna al punt de sortida.-=  11 quilòmetres.
 FOTOS .- Columna de l'esquerra, cercar el títol ÒDENA-PUIG d'AGUILERA,, en el Expositor de fotos, 2ª Part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada