dissabte, 8 d’agost del 2009

NÚRIA - TORRE D'EINA


DATA . - 6 d'agost

Es aquesta una ascensió al cim posiblement més oblidat de la Vall de Núria. Noms més coneguts deixant en segon terma a La Torre d'Eina. Es de dolença doncs, ja que la seva conquesta ( un xic dura ), es de les que aportant un exquisit record. El seu traçat impecable i el tram final pel fil de l'aresta es absolutament precios. S'ens dubta de les millors excursións del sector de Nuria.
A n a d a ------> Monistrol, Manresa, Vic, Ripoll, Ribes de Freser, Queralbs. 1 hora 40 minuts de cotxa. ++++ Queralbs - Núria .. Cremallera = 20 minuts de tren.
R u t a ------> Partim de l'estació del cremallera, encarant la Vall d'Eina, en creuar un pont de pedra agafem el ramal de l'esquerra. Cartell indicador. 25 minuts, fondo de la vall, nou cartell, travessem el torrent i continuem costes amunt. 30 minuts / 55 acumulats. Coll del Roc de la Malè, la vista del Puigmal es impactant. La pendent perdura 10 minuts / 1 h. 05 mts. Pla de les Barraques dels Soldats, 20 mts. / 1 h. 25 mts Coll d'Eina, continuem per la dreta, 20 mts / 1 h.45mts Pic d'Eina, 2.786 metres. Des d'aquí el trajecte fins el nostra objectiu es " Espatarrant ", 35 mts / 2 h. 20 mts. Torre d'Eina - 2.850 metres. Creu, un piolet i una bústia de piades abillen el cim. El retorn el fère des enllaçant l'itinerari de pujada. Torre d'Eina - Santuari de Núria = 1 h. 55 minuts.
Total marxa se'ns aturades 4 hores 15 minuts---Desnivell acumulat 1.100 metres

Apunt } El primer cremallera de pujada, 7'30 h. que surt de Ribes Vila, se l'anomena el tren dels excursionistes, i te un descompte del 30 %----Anada i tornada des de Queralbs = 13 €.

3 comentaris:

  1. Es que no pareu. La Torre d'Eina l'he feta pujant per la part de Cerdanya, tota la vall d'Eina, el coll d'Eina i la Torre d'Eina, per tornar vers Puigcerdà, vaig agafar l'aresta que porta vers els pics de Cambresdase, damunt de les pistes d'esaquí d'Eina, baixar al poble del mateix nom i des de aquí amb el cotxe fina a casa. Si haguessiu tingut temps, des de la Torre d'Eina fins al pic del Nou Fonts, hi ha solament 20 minuts escassos.

    ResponElimina
  2. m'he equivocat, per al Nou Fonts, s'hi va des de el Pic d'Eina. El camí que vaig anar fins a Cambresdase, es seguint la carena de la Torre d'Eina, o fent una marrada per sota fins al circ de Cambresdase.

    ResponElimina
  3. Hola Jordi ; La sortida a la Torre d'Eina, era per completar tots el cims d'aquesta part de Nùria, doncs aquest era l'ultim que ens faltava, jà ques els altres els tením tots fets. Fins i tot la volta a l'Olla. Arreveura.....
    Quim / Isabel

    ResponElimina