dimecres, 2 de setembre del 2009

ES PUNTALS, O ROC DE LES MOSQUES



D a t a --. 20 d'agost

Situació ...} Pont de Suert, anem direcció a Vielha, per agafar la carretera que porta a Castejón de Sos. Posats en aquesta i fets uns dos quilòmetres, ens desviem a l'esquerra en direcció a Bonansa. Passem el poble i en arribar al Alto de Bonansa, aparcarem el cotxa en una pineda que queda a l'esquerra.
Itinerari ..} Deixat el auto, creuarem la pineda per anar a cercar una pista GR que per dintre el bosc i amb 25 minuts en porta fins a la Font i el refugi de Paga. Continuem pista enllà. Cruïlla, agafem el ramal de l'esquerra. Si continuesim per la dreta, amb 20 minuts, arribaríem a la Borda d'Ansuito, i al Barranc del Fi del Mont, amb unes espactaculars vistes sobre la Vall d'Isábena. Retornats a la cruïlla, agafem el camí ara a la dreta. La pista va agafant pujada. En un revolt deixem la pista principal per agafar un braç a l'esquerra senyalat amb fites, estem a Serra La Tana. La pujada dona entrada a un replà. Aquí el camí desapareix i cal fer servir la intuïció. Ens ad entrem en una frondosa fageda encarats cap a la part més alta de la muntanya per anar a buscar un pas que amb l'ajuda de les mans, ens situara en el cim d'Es Puntals de 1.774 metres, dit també Rocs de les Mosques. Per un cantó tenim una bonica visió de El Turbón, i a la part oposada el poble de Bonansa apareix a la clotada en mig dels turons veïns. Per tornar desférem el tram del pas, per un cop abaix, decantar-nos a la dreta entre la vegetació cap el Coll de les Estanas, i per la banda dels Feixans, aterrar a una pista que seguiren a l'esquerra i que ens retorna al lloc de sortida.
Apunt---} Volta circular en la que en la part alta, caldrà fer servir la clarividència, ja que el camí no esta marcat ni definit. Temps total del cercle descontades les aturades = 3 hores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada