diumenge, 21 de febrer del 2010

PAPIOL-ESCLETXES-ERMITA DE LA SALUT


D a t a .. 21 de febrer de 2.010
Bonhomiosa ruta circular pels voltants de Papiol, que transcorra sempre per bons i fàcils camins, portant-nos a visitar ; Les Escletxes, i l'Ermita de la Salut. Espais immersos dintre dels límits meridionals del Parc de Collserola.
Aproximació.--> Monistrol, Abrera, A-2 direcció a Barcelona, sortida 593 ( Rubí ), El Papiol, entrant al poble, anar a la part alta - Barri de les cases del Puig / Les Escletxes - 33 Km/ 20 mts
Itinerari.-------> Deixem el cotxe en una explanada al costat d'una fàbrica de totxanes i maons. En el mateix lloc en que hem aparcat el vehicle, tenim un cartell informatiu. Abans d'iniciar la cintra, es obligat perdre 10 minuts per treure el nas a Les Escletxes. A peu del cartell arrenca un traçat que supera un ínfim desnivell, donant entrada a Les Escletxes.
Vist el mini afrau, tornem a peu de cotxe per encapçalar la volta : Passem per davant de la factoria. Sobrepassada la porta tenim una cruïlla. Per l'esquerra deixem un camí mercat amb una senyal blanca i un punt verd, que es per el que tornarem. Anem per la dreta pel costat de la Font de l'Escletxa i en direcció a Ca N'Amigonet. La ruta no te pèrdua,doncs tots el trencalls estant indicats.
En front de l'accés a Ca N'Amigonet, tirem a l'esquerra en clar pujador rumb a Vallpineda i Colònia Montserrat. Un cop dalt iniciem la baixada seguint sempre el camí més clar, fins a trobar una cadena que barra el pas. La traspassem girant a l'esquerra i atacar una curta pujada, deixant a tocar d'amunt del camí una torre elèctrica. A poc el corriol pren un to horitzontal, marxem per ell una estona deixant les possibles dreceres que ens temptant, fins a sortir a una nova i clara pista, que arrelem a l'esquerra, i ens du al Coll de Batllivell. Entronc de rutes. Tirem per l'esquerra senyalat com a GR-96 tot passant un nou cadenat. Superat aquest curt pujador, arribem a un nou collet, on se'ns ajunta el PR-35.
Des d'aquí tan sols caldrà limitar-se anar seguint les pintades, reforçades pels pals indicadors dels trencalls els quals ens portaran fins a l'Ermita de la Salut.
Fets els merescuts compliments, emprenem la tornada.
Tirem enredera fins el primer desvio, per agafar a la dreta el vial amb indicació a Papiol i que marxa en continuada i persistent baixada. A la vista del poble, i després de passar una casa a l'esquerra del camí i a tocar d'una torre de corrent. La senda fa un revolt a la dreta en un fondo que traspassa el torrent de la Font del Pedro. Ull !! Aquí deixem l'ampla pista que baixa a la vila, per entrar par l'esquerra tot seguint les senyals blanca i verda que hem referenciat el principi de l' excursió. I que fent una petita marrada, amb menys de 15 minuts, ens retornant al punt de sortida. = 11 Km / 3 hores / desnivell 325 metres.
IMATGES DE LA VOLTA A L'ESPAI FOTOGRÀFIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada