dissabte, 8 de gener del 2011

TORRE del TELÈGRAF


Curta però esbargida caminada durant la que descobrim l'Ermita de Sant Vicenç, enlairada en un turo a tocar de Castellbisbal, i al final de la ruta, La Torre Fossada del Telègraf. Aixecada per d'amunt de Martorell. Construïda el segle XIX, i restaurada actualment.
Anem al lloc de sortida --> Monistrol, Abrera, A-2 (autovia ) direcció Barcelona. Sortida nº 591, Castellbisbal.- A l'entrada del poble ( rotonda ). Tenim lloc per aparcar a l'esquerra.
La caminada ---> Estacionat el cotxe. Creuem la rotonda per enfilar un passeig que per un parc, ens deixa al peu de l'Ermita de Sant Vicenç. Aquí prenem el camí que per la dreta- marques de color lila/blanc -, baixa per sota l'ermita en direcció a uns dipòsits. Abans d'arribar-hi, trenquem per una senda -dreta- que continua baixant i mena a la carretera, que prendrem un xic a la dreta, per copsar l'entrada - esquerra- que va a Can Coromines. Apoc passem un pontet per enfilar a l'esquerra cap el traçat del tren ( A.V.E ) que passem per sota- camí/riera -. Cruïlla entre les dues vies dels ferrocarrils ( A.V.E darrere i F.C.G d'avant ) Tirem cap a la dreta per una pista que marxa entre els dos vials una estona, fins trobar un pas a l'esquerra que ens permet creuar a l'altre costat. Als pocs metres, i a la dreta prenem un camine't que s'enfila entre el bosc. Aquí les pintades blanques i liles son mes freqüents. Torre elèctrica, continuem pujant per sortir a una pista que encarrilem a la dreta. La pujada cada cop es mes dreta. Collet del Baró d'Eroles i cruïlla. Anem a l'esquerra tot carenejant fins arribar al Turo de les Forques,- index geodèsic-. D'aquí a la Torre resta una passejada. Arribats a la Torre Fossada del Telègraf, gaudim d'una excel·lent vista de la comarca del Baix Llobregat i de la impressionant xarxa de comunicacions que creuen el Congost de Martorell.
Temps de caminada, anada + tornada = 2 hores 30 minuts / 7'5 quilometres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada