dimecres, 18 de juny del 2014

MEANDRE de CASTELLBELL

                                                            Diumenge,  15  de  juny  2014 
  Volta totalment circular amb inici i final a la plaça Lluís Companys del barri de El Burés de Castellbell i El Vilar, en la que circulem a ran del riu Llobregat tan a l'anada com a la tornada.
   El punt el-liptic, es el poble de Sant Vicenç de Castellet. Nucli en el que hi tenim tot tipus de serveis. 
 LA RUTA .-   Plaça Lluís Companys ; Partim del final, per una pista que per l'esquerra passa per sota el Pont de la Carretera, i marxa paral-lela al canal d'aigua. Passada la caseta de la comporta reguladora, la pista es transforma en camí que anirem seguint propers al curs del riu. A mida que avancem, el corriol es torna a transforma en pista, i va guanyant alçada suaument. Creuem l'autopista Terrassa/ Manresa per un pont, i arribem a la Masia enrunada de El Graüet.Amb vista sobre Sant Vicenç.
  Baixem per la pista, deixem Can Padró a l'esquerra, i recorreguts uns metres ens topem amb Can Teta. Primera de es cases del poble de Sant. Vicenç de Castellet, al que fem l'entrada per el carrer Alfons XIII, el seguim fins el Pavelló-Piscina Municipal.  Aquí cal cercar a l'esquerra un pal indicador que ens marca l'entrada a una passera metàl-lica que ens permet saltar el canal. Tirem a la dreta per un canyissar, i sortim sota el pont d'entrada a la població. Accedim a dalt, i el creuem. Ja a l'altra costat, baixem novament al riu per una rampa de ciment, continuant per la ruta més llogica, que un cop deixat el terme de St. Vicenç. Revolta per sota el Castell de Castellbell, i ens condueix al Meandre, on hi ha una caseta mirador. Represa la marxa, ens acostem a l'Ermita de Sant Vicenç del Castell.  Visitáda...!! Continuem per la pista que mena a la carretera. Passem sota el viaducte de la C-55, i arrelem un camí/pista, que baixa cap el torrent, i ens porta a la estació dels F.C.G..  Des d'aquí tan sols ens queda fe l'entrada triunfal al Barri de El Burés, creuant l'esvelt Pont Vell._  Total marxa:  12  quilòmetres / 3 h. 15 minuts, sensa aturades.
 *FOTOS*  Com sempre a la columna de l'esquerra. Buscar per ordre alfabètic el títol - MEANDRE de CASTELLBELL -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada