dijous, 26 de juny del 2014

PUI de LLERÀS

                                                   Dissabte,  21  de  juny  2.014
  Caminada que des de Espluga de Serra, ens porta al punt culminant de la Serra de Castellet. Cim estratègica ment situat, que parteix les conques de la Noguera Pallaresa, i La Ribagorçana.
   N'ès mirador panoràmic de la Serra de Sant Gervàs, i domina tota l'area de la Terreta.
  Accés al Punt de Partida :::-  Monistrol, Cervera, Lleida, sortida direcció a Vielha, Alfarràs, Benabarre. A l'altura de l'Areny ( Entre Pont de Muntanyana, i Pont de Suert ). Cal prendre a la dreta un trencall que porta a La Torre de Tamúrcia, i a Espluga de Serra. -- 232, Km -- 
  La  Ruta :::-   Espluga de Serra, 1.186 metres. A la mateixa entrada, on trobem l'escola, un cartell ens indica l'inici de la caminada. Ruta que no representa cap problema de seguir, ja que està totalment senyalitzada amb marques de color groc. El recorregut ens porta per una pineda a cercar el Grau de Roca Gran.  Una formació rocosa on s'aixequen potent torres de conglomerat roig. Passem una portella, i voregem l'espectacular paret, guanyant alçada per un bonic camí fins assolir el Coll de l'Espluga, 1.535 metres - Pal indicador -. Anem a la dreta per un cami caraner arribant al Coll de Serradell, iniciant el darrer tram que ens porta al cim del Pui de Lleràs, 1.692 metres.- Caseta de vigilància forestal i Index Geodèsic. =  1 h. 45 mts.
  La tornada la fem pel mateix lloc de pujada. = 1 h. 30 mts / Total sensa aturades:  3 h. 15 minuts.
 Apunt :::-  Si ès bol, es pot fer una circular, baixant cap el Castellot, per cercar per sota d'aquest una pista que ens retorna a l'Espluga. Però no es gaire recomanable de fer en dies de calor com el d'avui, ja que el tram de pista esta totalment exposat al sol.
 FOTOS --- Com sempre en la columna de l'esquerra . Cercar per ordre alfabètic el nom PUI de LLERÀS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada