dissabte, 8 d’agost del 2009

LA TALAIA DE CABRERA


Data.- 5 d'agost 2.009

Aquesta ruta porta fins d'alt la Serra de Cabrera, cingle divisori entre Osona i la Garrotxa, i en el que s'acenta el Santuari de Ntra. Sra. de Cabrera.
Com arribar-hi --> Monistrol, Manresa, Vic, Roda de Ter, Sta. Mª de Corco. Direcció a Olot fins passat el Km.21, en creuar un pont agafar a l'esquerra, pal indicador una pista cap a St. Julia de Cabrera.
L'excursió --> La volta comença a S. Julià. Ran de la pista uns rètols marcant l'iníci. Partim encarant el llom que se'ns presenta escorat a l'esquerra, tot cercant unes pintades grogues i vermelles quelcom difuses. A escassos 200 metres, i en un petit pla herbat, les senyals es separant. Les vermelles que es por on tornarem, tiren per l'esquerra. Les grogues, i també el GR per la dreta, per aquí ascendirem al Santuari. Ens endinsem en un bosc, escoltats per boixos, tot guanyant altitud. -- 30 minuts ; Coll de Bram, esquerra. Unes escales enfilant roca amunt, les anem pujant, a la part alta trobem el Balcó de St. Bernat, un parell de minuts més i arribem al Santuari, 50 minuts des de la sortida. Fets els corres ponents honors, seguim el sender sobrepassem un pedestal amb una petita creu i encarem el penya segat. Vèrtex, Senyera, Rosa dels vents i bústia de registra. Estem a 1.306 metres, es la Talaia de la Serra de Cabrera, el paisatge es corprenedor. Pla d'Aiats, Collsacabra, La Garrotxa, Plana de Vic, Montseny, Guillaries, Pirineus, i als peus St. Julià, el nostra punt de partida. Esgotat l'espai de contemplació, reprenem la marxa, les senyals vermelles i grogues ens guien. Estem front uns passos equipats, accent de dificultat, es el Camí o Grau de Serrica. Passades les barres el camí entre en el bosc. Cruïlla dels Quatre Camins, agafem la ruta indicada com: Font de l'Osca-Pla del Prat. La senda planeja pel cordal de la serra. En una fageda, nou trencall, les senyals es separant, nosaltres tirarem per l'esquerra, pintades vermelles. La baixada va agafant força finalitçan en el petit prat de l'iníci. D'aquí al cotxa son dos minuts.

Recomanable i entretingut circuït que es complimenta amb 1 h. / 35 minuts de marxa, des contades les aturades, i en el que superem un desnivell de 370 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada