dilluns, 3 d’agost del 2009

TIRABIUXÓ PER LA SEGARRA


DATA .- 2 d'agost 2.009

Aproximació ---> Monistrol, Manresa, eix direcció a Lleida, sortida Sant Ramon = 60 quilòmetres / 40 minuts de cotxa.

La caminada que ens porta, es una ruta lineal cultural per la comarca de la Segarra, que uneix els nuclis de Sant Ramon, i Montfalcor Murallat.
En arribar a Sant Ramon, es visita obligada el Monestir de Sant Ramon Nonat ( Origen de la tradicional Festa dels Tres Tombs ). Satisfeta la cita, tornem cap a l'auto per creuar el pobla, deixem aquest a la plaça de la Vila, i comencem la caminada des de l'esglèsia que tenim a tocar, fent via pel GR-7.1. Passem algunes masies i Alta-Riba, ometrem el camí del cementiri, continuant fidels a les pintades blanques i vermelles, que no deixarem en cap moment, i que ens porta a Santa Fe de Segarra. Petit nucli del que podem destacar l'arcada d'entrada, la parròquia de Sant Pere, i la part alta del castell. Ara el camí continua passant pels camps de conrreu que ens ofereixen la típica estampa de la Comarca de La Segarra, per arribar als peus del petit turó que sustenta a Montfalcó Murallat. Antiga fortificació medieval, a la que tan sols si pot accedí per un únic pas que permet travessar les muralles, i a peu. La seva visita es un autentic plaer que et transporta a una altra època de passat distant, i in imaginable actualment. El retorn el fem reculant pel mateix itinerari.
Aquesta caminada es pot fer amb unes 2 hores 30 minuts, sen sa contar l'estona esmerçada en les visites als diferents llocs.

1 comentari:

  1. Veig que el CMM està de vacances, pero vosaltres no pareu, ja m´ho conec això. Aprofiteu l'agost per anar fent sortides. Molt bé. Records, Jordi

    ResponElimina