dimarts, 11 de gener del 2011

MOLA de SANT SADURNÍ


Diumenge, 8 de gener de 2.011

Pujada al cim de la Mola de Sant Sadurní, 952 metres - Cingles de Gallifa - lloc d'emplaçament de l'Ermita que li dona nom ( Any 1.714 ). Tot fent una volta circular, que si be el tram de pujada, no representa cap dificultat. Ja que esta senyalitzat amb marques de colors verd i groc. " Camí dels Feliuans ". En el retorn, caldrà tenir el sentit d'orientació força despert, ja que salvat la Canal de Sant Sadurní - pintades blanques -. La resta es un laberint de pistes camins i corriols. Per tan si no s'esta avesat , millor desfer el camí de pujada.
Com hi anem ---> Monistrol, Manresa, Moià, Sant Feliu de Codines -> Carretera direcció a Gallifa. Entre el Quilometre 12 i 13. Entrada al Mas de La Roca......Aquí deixem el cotxe.= 66 Km/ 50 min.
La Ruta ---> A peu de carretera prenem la pista del Mas de La Roca, que seguim fins arribar a un pont, que es per on tornarem. Sens passar aquest, agafem a la dreta un camí que surt al costat d'una petita cavitat. 15 minuts, creuem la riera de La Roca. Si controlem les pintades, no hi ha d'haver errors. 1 hora, Collet de Pedra, fàcil de reconèixer per el pas metàl·lic en V. Aquí el camí planeja. Esteu atens a les marques! doncs a uns 5 minuts cal prendre un trencall a l'esquerra que ens deixa en el ampli Coll de Sant Sadurní. - pal de direccions - . La pista que surt per l'esquerra puja al cim, nosaltres agafem un corriol - s'ens marques - que enfila la carena retallant camí. 1 hora 35 minuts. Cim i Ermita de Sant Sadurní de Gallifa.
Retorn ---> Reculem fins el Coll de Sant Sadurní. A l'esquerra surt una pista barrada amb una cadena, passada aquesta i a l'esquerra pren baixada un camí marcat amb pintura blanca. El prenem, a poc passem per un nou pas de ferro amb V. Continuem el descens fins topar amb una pista quelcom deixada, seguim les pintades. Nova pista aquesta mes clara, continuem per les marques. Pista,, abandonem les pintades per tirar a l'esquerra pista enllà fins que s'acaba. Des de l'extrem podem observar que per sota passa un camí/pista que prenem com objectiu i que tenim que accedir per un corriol que arranque als nostres peus. Arribats, marxem a l'esquerra fins a un morral on novament finalitza la pista. Dos antics pals de filat de carretera s'alcen a banda de camí. Som al Serrat del Cau. Per sota apareix el Mas de La Roca. Nou punt de referència pel que tindrem que passar. Cerquem un traçat de corriol pel que ens aboquem, el principi es segueix bé, però mes endavant cal no perdre el traçat. Peró ja sigui pel viarany o per tram improvisat, sortirem a un clar camí trava-ser força trepitjat que arrelarem a l'esquerra en horitzontal i ens portara al Mas de La Roca. On enllacem amb la pista d'accés a la casa. Tirem per l'esquerra i a poc de temps fem cap al punt d'inici d'aquesta ruta. = 3 hores, 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada