dimecres, 19 de gener del 2011

SAU, PUIG del FAR


Diumenge, 16 de gener de 2.011
Ruta circular amb inici i final a Vilanova de Sau, que ens ofereix una plaent excursió pel sempre atractiu terreny de les Guillaries.
-- Com hi arribem.---> Monistrol, Manresa, Vic, Eix direcció Girona, sortida Calldetenes, Folgueroles, Vilanova de Sau. 75 quilometres/ 1 hora 20 minuts.
-- Itinerari.---> Vilanova de Sau. Deixem el cotxe al peu de l'església romànica de Santa Maria ( segle XI ). Per marxar pel carrer asfaltat que va a la Font de les Escoles, G.R.-2. Seguim les senyals durant uns 20 minuts, fins a la cruïlla de Les Tallades ( Cartells indicadors ). Uns deu passos abans d'arribar-hi. Deixem el G.R. per arrelar a l'esquerra un camí que marxa pel bosc en direcció als Cingles Vermells, que un cop encarats anirem deixant mica en mica a la nostra dreta. En aquest punt la intuïció tindrà que entrar en joc. Quan fa 1 hora que hem començat la caminada, desemboquem a la Pagesia de la Vileta Grossa. Deixem la casa en front per remuntar a ran d'un filat una traça de corriol que enfila carena amunt pel dit, Grau del Puig del Far i que amb uns 20 minuts ens endolla a una pista per la que circula el G.R. Tirem uns pocs metres a l'esquerra deixant la pista per amanyagar un nou camí - dreta - que ens acosta a una clariana del bosc, tirem a la dreta on apareix una bassa natural. Per la dreta prenem un corriol que ens anirà enfilant fins el cim del Puig del Far, 826 metres. Unes extenses vistes ens donen la benvinguda.- Cingles de Tavertet, Embassament de Sau, Els Munts, Roca Falconera, Pedraforca,...... Retorn : Baixem fins a la pista que agafem cap a la dreta tot seguint les marques del G.R. . Amplia cruïlla. Tirem a l'esquerra per pocs metres després, agafar un camí també per l'esquerra i amb les pintades vermelles i blanques del G.R. que amb clara baixada entra en el bosc, i ja no deixem fins arribar novament a Vilanova de Sau. 3 hores de marxa aturades no incloses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada