dilluns, 6 d’agost del 2012

COLL de JOU - PUIG de les MORRERES

                                                                  1  d'agost  2.012

    Volta circular pel vessant més escarpat de la Serra del Port del Comte.  Ruta que partint de Coll de Jou, 1.461 metres ens puja al cim del Puig de les Morreres, 2.212 metres, per el Prat de Bacies, i ens retorna al punt de partida, baixant per l'espectacular tartera. Que en diferència a la del Pedraforca, al no ser tan coneguda, esta en perfectes condicions per llançar-se i gaudir-na.  " Tope" bé. 
     La Ruta .-  Coll de Jou ( Ctra. LV-4241 ), a 8 quilòmetres de Sant Llorenç de Morunys. Ampli espai per aparcar i Font a peu de carretera. Aquí deixem el cotxe per caminar per la pista que neix en el mateix coll i passa per d'amunt de la Font. Fets uns pocs metres, i en un revolt a l'esquerra trobem un trencall, pal indicador ( Port del Comte ). Per aquí es per on tornarem. Continuem pista amunt per l'esquerra fent cas dels pals de seguiment. Aproximada ment a uns 12 minuts de camí, nou encreuament amb pal indicador. La pista principal segueix per l'esquerra.La deixem per agafar el ramal de la dreta que marxa planer tot marcant una corba que dona vista a la propera Casa de les Costes, ens i encaminem. Abans d'arribar-hi entomem un caminet que per l'esquerra s'enfila costes amunt.- Punts de color vermell -.Petit camp herbat amb menjadors pel bestiar fets amb rails de carretera. Continuem l'ascenció sota el guiatge de les pintades, reforçades per alguna fita. A peu d'entrada d'un replà herbat, i coberta per una planxa, resta amagada la Font del Pi. Cercant sempre les senyals i guanyant progresivament alçada, arribem a l'extens Pla de Bacies. Aquí dese pareixent les marques, però la direcció a prendre es obvia. Cal sortir en diagonal a la dreta, per superar un petit bony en el que trobarem una petita caseta de comunicacions. estem ja a 2.140 metres. Continuem per un curt i evident corriol que guanya el replà superior permeten-nos albira el cim de les Morreres, al que s'arriba en un  " plis-plas ".  Som a  2.212 metres, una gran pantalla i un vèrtex geodèsic testimonien l'indret.  
       Tornada: Partim per la part contraria a la que hem vingut marxant a frec d'estimball. Per sota nostra tenim la tartera per la que baixarem, i a l'esquerra d'aquesta Coma Sentinella, a la que tenim que accedir per entrar a la tartera. Un clar carrerany ens situa al mig d'ella. Escollit el millor lloc ens llancem pendent avall amb tendència a la dreta. Ja a la part baixa entrem en zone de bosc. Buscant sempre el millor pas, continuem perdent alçada fins que apareix una pista cal cal creuar. El bosc es més atapeït, Peró sempre deixa veurà la traçada escaient. Sortim a una nova pista. La seguim a la dreta. Cruïlla marxem pel braç de la dreta - pals de ruta -. Passem per sota els Cingles de la Garganta, uns metres enllà sens ajunta una pista que baixa per la dreta, continuem rera les senyals dels pals de ruta. A curt de camí arribem a la desviació que hem pres al començament de la caminada........ el cotxe, la Font i Coll de Jou estan a una tirada de pedra. 
  * Fer aquesta més que recomanable itinerari circular, comporta unes 4 hores i escaig de marxa i superar un desnivell d'uns  750 metres *   Tot i que l'Editorial Alpina, planell Vall de Lord- Port del Comte, la descriu amb  2 hores 45 minuts,,,,?????

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada