divendres, 3 d’agost del 2012

EL FIGARO - PUIG DRAU

    Aquesta ruta que des de El Figaró ens dur al cim del Puig Drau 1.345 metres i sostre del Pla de la Calma. Transcorre per l'interior del Parc Natural del Montseny.  Es un super tute "pistero" en el que superem un desnivell de 1.030 metres tenint com a lloc de sortida i arribada el poble de El Figaró.  En el curs de la camejada, franquejarem encontorns com :  La riera de Vallcàrquera, l'Església de Sant Pere de Vallcàrquera, el punt de informació i escola de natura de l'antiga Rectoria, la Masia de Bellver segle XIV bar restaurant i nou punt d'informació telf.937445082, la casa museu de l'Agustí segle XVIII preu visita = 4'75 €, El Pla de la Calma, i el nostre destí. El Puig Drau 1.345 metres. -- Fer aquest espartà recorregut ( anada + tornada ) ens comporta unes 6 hores 45 minuts de marxa. Parades excloses.
      Esbós .--  Figaró, prenem el PR-C 33 que s'endinsa per la vall de Vallcàrquera fins a l'escola de natura-Rectoria. Aquí deixem el PR, per seguir les indicacions Tagamanent. En arribar al Collet de Sant Martí, empalmem amb el GR-5 que mena cap a Coll Formic, passades les cases de Bellver i l'Agustí, i ja força endinsats en el Pla de la Calma. Prendrem en trencall a la dreta senyalat com a PR.C-139, fet un tros i en una cruïlla de tres camins, quatre contat pel que venim. Ens incorporem al de l'esquerra ( En l'apartat de fotos està senyalat amb una fletxa ) En suau però continua pujada ens col-loquem en el Cim del Puig Drau.  Turo que tot i blasonar la màxima alçada del Pla de la Calma, 1.345 metres. Es un gran desconegut. El retorn el fem desfent tota la pujada.  
      Curiositat .--  De retorn i a tocar del poble, un llogarrater em va donar a con eixa un racó molt singular. En ell, resta un curós monòlit de recordança, amb una inscripció molt particular, que traduïda i segons paraules del mateix vilatà,. Romana així ¡¡  En aquest lloc  Naila  va creuar la porta de l'eternitat. Ara descansa en el Walhalla ( La mansió dels morts en la mitologia escandinava ), al costat de valents com ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada