dimarts, 31 de desembre del 2013

FONT.RUBÍ, - RACONS AMAGATS

                                          Dilluns,  30  de  desembre  de  2.013 

   Gir,  %  circular que transcorre per un balcó sobre la Plana del Penedès, i que requereix un cert grau d'intuició i sentit de la orientació per trobar correcta ment els diferents trencalls que menant als " Racons Amagats " de l'itinerari, i que son l'ali cient d'aquesta caminada que per si sola, i sensa ells, no tindria cap interès a destacar salvat de les vistes sobre la plana. 
  DETALLS .--   Distància,  12  quilòmetres =  4 hores sensa aturades,.  Portar algun lot o llum frontal,. Senyals ;  Punts verds, pintades de PR, fites i pals indicatius. 
  COM HI ARRIBEM .--  Monistrol. Igualada. C-15 direcció a Vilafranca. Sortida Guardiola de Font-rubí.  Font-rubí,,aquí pujar a la part alta del poble ( Església de St. Feliu ). Per deixar el cotxe en un espai al costat de la Creu de La Missió  =  62 quilòmetres / 1 hora. 
  LA  VOLTA .--  Sortim de La Creu encarats a l'església de St. Feliu, per agafar ràpidament i abans darribar-hi, un corriol a la dreta camuflat per la ginesta, que va al Mas Vallès ( plaques solars ). Passem per aquest per cercar una pista que arrenca al costat d'un diposit d'aigua. Fondo d'en Drop, trencall de camins i pal indicador. Continuem recta PR.C-153. desprès d'una petita pujada, apareix un trencall a la dreta. L'Entomém, i ens menys de cinc minuts som a La Cova de l'Arena.  Retornem a la pista principal que seguim a la dreta. Cruïlla de Cal Barraló, marxem de recta per trobar ràpidament les restes d'aquest Mas. Continuem.. A pocs metres atenyem a la dreta un trencall - Punt Verds, que anirem seguint en clara baixada i en situant en una zona de terreny càrstic, en la que trobem balmes i coves. Destacant la Cova de l'Omella. Empaitant els punts verds comencem a pujar. Casa Nova del Bolet, a l'esquerra. Passada, calcem un trencall a la dreta enrraigan una baixada. Bifurcació,,.Cartell de pas restringit per nidificació d'Aus de l' 1 de gener al 15 de juny.  Prenem aquest que ens situa en un preciós balco de roca, en el que es troba el sorprenent Forat del Pas dels Lladres.Una diàclasa oberta a la roca ens permet baixar amb l'ajud d'uns trams equipats amb cordes. En sortir de l'escletxa apareix l'alterosa figura de l'Agulla de Valldellós. Passem pel seu peu baixant cap a la fondalada de la Vall. Pista,,.Anem a l'esquerra fins trobar la cruïlla de La Piula - pal indicador -. Girem a l'esquerra tot pujant xino xano. Ben aviat surgueix una intersecció. Un corriol a l'esquerra baixa a la Cova del Bolet. " Gran i amb formacions ". Pugem de nou al camí agafant la pista que marxa amunt cap a la Casa del Bolet.,,. Gir de  180º-. A l'esquerra el camí va a la casa . Nosaltres anem a la dreta.  NO,,, sensa visitar primer la Font de Les Conilles, emplaçada a sota mateix de la corba.  Dona gust trobar racons com aquest.  Assadollats, marxem cap a la Serra del Bolet. Cruïlla, tirem a l'esquerra en perseverant pujada, fins assolir la carena. ( Línia d'alta tensió )Trenquem a la dreta per planejar una estona. Som a La Plana del Bolet. Quan la línia elèctrica ses cau a la dreta, nosaltres comencem a baixar ( esquerra). Trencall del Pinyer-pal indicador-  Arriem a la dreta, estant atens, per prendre poc després un carrerany a l'esquerra que enfila el Morral del Castellot, i ens acosta al Castell de Font-rubí, del que queda en peu un tros de torre, unes parets, i les restes de la capella de St. Miquel. Des d'aquí, un dreter ut baixador ens deixa al costat del cementiri de l'església de St. Feliu. A quatre passes de la Creu de La Missió. Fi de la ruta....-
 * FOTOS *  Columna de l'esquerra. Estan per ordre alfabètic amb el nom de: Font-rubí,.Racons amagats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada