dimarts, 10 de desembre del 2013

L'ESPUNYOLA - ROC CODÓS - L'ESPUNYOLA

                                                   D a t a  .---    6  de  desembre  2.013
  Falaguera volta circular que te com a punt de sortida i arribada l'Ermita dels Sants Metges de L'Espunyola. I que alinyada amb els encisadors colors de la tardo, ens depara racons insospitats com pot ser dintre d'altes :  El Petit Pantà de l'Espunyola.
  Com  hi  arribem :   Monistrol. Manresa. Autovia direcció Berga, sortida nº 88 Casserres. L'Espunyola, aquí agafem la C-26 direcció a Solsona, fet  1 Km. trobem el trencall ( dreta ) que ens acosta al peu de la Ermita dels Sants Metges.  =  68 quilòmetres / 45 minuts.
  La  Volta  :   Partim de la Ermita, encarant cap el Cementiri, que passem a tocar de la paret, deixant-lo a la nostra dreta. Marques de color groc que tenim que procurar no perdre, i que guanyant alçada ens porta a una pista principal.-Pal indicador-  Deixem les marques per tirar a la dreta pista enllà. Pantà de L'Espunyola. Passat aquest apareix una explanada dita Font de Canaletes -Pal indicador i cruïlla de camins- Defugim les pistes que surten a banda i banda, per creuar el rierol i marxar de recta per un ampli camí pel que remuntem la Vall, rebutjant els possibles trencalls que no ens vingint de recte al nas, procurant tenir sempre el rierol a la nostra esquerra. Finalment sortirem a un camí/carreter, a l'alçada de la casa de La Vila. Anem a l'esquerra fins arribar a El Capolat. Conjunt de cases disseminades que tenen com exponent l'Església de Sant Martí - segle XVII -.. Can Llengot " Turisme rural Masies Santmarcó" Passades les cases, agafem un camí que entra a l'esquerra. Marques del GR-1, que prenem com a referència. Pla de La Coma i restes de Can Fenjorella. Continuem uns metres més fins arribar a un tancat revolt. Deixem el GR que continua per l'esquerra salvant un tancat. Per seguir a la dreta pista enllà en clara baixada. Casa de Les Fonts, un xic apartada a la dreta.Ens endinsem en el bosc per un camí que passa pel costat de una taula de fusta amb saients. Amb escassos  2  minuts ens plantem en el Mirador del Roc Codós. " Cal esmerçar una estona, dons el lloc i les vistes son d'agraïr ".  ------- Tornem-hi,,!!  Des del Mirador, reculem una trentena de passes, per ullar a la dreta una pintada de color verd llampant en un gros pi, que ens indica el camí que cal agafar. Baixem suaument pel bosc. Passem una tanca elèctrica, i de seguida un filat ( A la dreta tenim un forat de pas ). Aparti d'aquí el camí es pot fer una mica perdedor, però tan sols ens tenim que limitar a mantenir més o menys la línia d'alçada, fins a revoltar a l'esquerra, on ja divisarem la casa de Can Comamorera a la que tenim que arribar. Passada aquesta, empalmem amb el GR-1, que amanollant de baixada, ja no deixem fins arribar novament a l'Ermita dels Sant Matges.  =  11 Km / 3 h.,,parades excloses.  
 ** FOTOS .-  Columna de l'esquerra. Estan por ordre alfabètic, cercar :  L'Espunyola - Roc Codós. **


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada