dilluns, 16 de desembre del 2013

RAJADELL -- ST. AMANÇ de VILADÉS -- RAJADELL

                                        Data  .-  Diumenge,  8  de  desembre  2.013 
 
  Curta i adelitada volta circular, que es pot realitzar sensa cap mena de problema, ja que es tracta de un sender de  6  quilòmetres, i un desnivell de tan sols  200  metres, que coincideix amb les marques grogues i blanques d'un tram del PR.C-76.  I que ens porta a descobrir la Vil-la Romana de Sant Amanç de Viladés. Prenent com a punt de sortida i arribada Rajadell ( Estació ).
   Com anar-hi :  Monistrol. Manresa. Eix direcció a Lleida, sortida nº 123 " Rajadell,Fals,Fonollosa ". Agafar la carretera BV-3012 direcció a Rajadell. Passada la estació i abans de creuar per sota un pont, deixem el cotxe en un ampli aparcament que tenim a la dreta. =  32 Km / 25 minuts. 
   La Volta :  Partim de l'aparcament encaminant-nos cap a Les Casetes.( Marques de PR ). El camí va guanyant alçada suaument. Masia Can Barquet. Passada aquesta, cruïlla amb pal indicador, anem a la dreta fent cas dels pals indicadors - Ruta Vil.la Romana - Collet Albat. seguim la traça més evident. Passats uns Camps de conrreu amb oliveres, ens dirigim cap el Coll Ullador per canviar de basant. Deixem la part soleia per entrar a l'Obaga de Can Viladés. Baixem a trobar la carretera N-141.b, paral·lela al Eix Transversal. Tirem a la dreta. Passada l'entrada a Viladés i tot just creuat el torrent, agafem a l'esquerra - Pal indicador - Un camí que en porta a les restes de la Vil-la Romana de Sant Amanç de Viladés. 
  Ja visitat, reculem els  300 metres d'anada, fins a sortir novament a la carretera que seguim un curt tram a l'esquerra, fins arribar al pont de la Riera de Gotzem. Aquí marxem a la dreta per l'antic camí ral de Cervera a Manresa, que previ pas per la Creu Lapidària ( 1.879 ) Ens retorna al punt de sortida. 
 *  FOTOS *  Columna de l'esquerra estan per ordre alfabètic cercar ..-- Rajadell-Poblat Roma --..


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada